In Golfclub

Cocky de Broekert en Dries van der Schuyt tijdens de huldiging in 2017.

Cocky de Broekert en Dries van der Schuyt houden concurrentie (nog) op afstand

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Cocky de Broekert en Dries van der Schuyt hebben zich na de eerste dag van het twee dagen durende clubkampioenschap Strokeplay voor senioren opnieuw op kop genesteld. Het tweetal sleepte de dames- en herentitel vorig jaar ook al in de wacht. Cocky (hcp 10.4) kwam nu met 83 slagen als beste binnen. Dries (hcp 10.2) met 81 slagen. Komende donderdag wordt de tweede en tevens laatste ronde van dit clubkampioenschap gespeeld. Dan wordt duidelijk of zij in staat zijn de concurrentie op afstand te houden.

Voorlopig zijn de verschillen nog minimaal. Bij de heren vormt Ferry Wobma (hcp 13.1) met zijn 83 slagen een regelrechte bedreiging voor de aspiraties van Dries van der Schuyt. Bij de dames ligt Marja Kosterman met 87 slagen op de loer om het clubkampioenschap van Cocky de Broekert over te nemen. Bij de heren behoren bovendien Arthur Vos (hcp 18.9) en Willem Oudemans (hcp 17.8) tot de kanshebbers. Zij liepen de baan vandaag beiden in 87 slagen. Nummer 3 bij de dames in de eerste ronde was Nel Peeters. Met 92 slagen wordt haar positie niet als bedreigend voor de koplopers ervaren.

Het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren dames en heren mocht zich met ruim 40 deelnemers in een uitstekende belangstelling verheugen. Het evenaarde het aantal van vorig jaar. De wedstrijd, die qualifying werd gespeeld, leverde Arthur Vos 41 Stablefordpunten op en daarmee een handicapverbetering van 1.5 punten. Ook Willem Oudemans (40 Stb) , Ferry Wobma (39), Kwai Man (39), Cees de Bruin (38) en Dries van der Schuyt (37) verbeterden hun handicap. Bij de dames deden dat Nel Peeters (40 ptn), René Saporte (39 ptn), Maartje Bertelink (37 pnt) en Marja Kosterman eveneens 37 pnt.