In Clubhuis, Golfclub

Een groepsfoto van de deelnemers aan de Vriendinnendag 2018 (foto Mary Ann Berns)

Apple-pie en eton mess op zonovergoten Vriendinnendag

De traditionele Vriendinnendag – intussen een klassieker op de wedstrijdkalender – had dit keer zoals verwacht Engeland als thema. De super samenwerking met de uitbaters van het clubhuis leidde tot een arrangement dat op het thema was gebaseerd. Daardoor werden de dames bij binnenkomst verrast op een heerlijke apple-pie.  Als dessert stond er een verrukkelijke eton mess op het menu.

Een kleine vijftig dames hadden zich aangemeld voor deze door Flynth gesponsorde en zonovergoten Vriendinnendag waar ook invité’s voor waren uitgenodigd. Voor de acht vriendinnen die van buiten kwamen was er een leuk presentje. Het thema Engeland kwam in veel verschijningsvormen terug; een ervan was een uit tien vragen bestaande quiz. Om het zoeken naar de juiste antwoorden niet al te gemakkelijk te maken, mochten de dames geen gebruik van hun smartphone maken.

Ching Man en Babs Oosterbaan bleken over de meeste parate kennis over het Verenigd Koninkrijk te beschikken. Zij wonnen de quiz en werden daarvoor met een klein prijsje beloond. Er was natuurlijk ook een wedstrijd waarvoor Fourball Betterbal was gekozen. Marja Kosterman en Gerda Schimmel eindigden als eerste. Ineke Essing en Margot van Zanten werden tweede en het al genoemde koppel Babs en Ching derde.

Er was ook een vierde prijs. Die ging naar Yvonne van Someren en Paula de Jonge. De longest werd geslagen door een van de gasten, te weten Do Veltman en de neary door Carla Veenstra. Mary Ann Berns verzorgde de hapjes in de baan en maakte een fotoreportage van de Vriendinnendag.