In Golfclub

Jan de Vries maakte in 2014 nog deel uit van het team dat de Ryder Cup won; dit keer treedt hij op als non playing captain. Rechts op de foto Marcel van Heek.

Marijke Prins en Jan de Vries zijn de nieuwe non playing captains

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

  Marijke Prins en Jan de Vries worden de nieuwe non playing captains voor de prestigieuze Solheim- en Ryder Cup. Daartoe is door het bestuur in samenspraak met de wedstrijdcommissie besloten. Om beide Cups wordt om de twee jaar gestreden tussen de golfclubs van de Golfresidentie Dronten en Flevoland in Lelystad. De strijd om de beide cups vindt plaats in het eerste weekeinde van september. De wedstrijden worden in Lelystad gespeeld.

De kwalificatie zowel bij de dames als bij de heren nadert zijn voltooiing. De laatste wedstrijd daarvoor is op 11 augustus, als de zesde aflevering om de Profile trofee wordt gespeeld. Pas dan is bekend wie voldoen aan de reglementaire voorwaarden om mee te kunnen spelen voor een van de Cups. Lang niet alle spelers die (automatisch) met de kwalificatieronden meedoen willen of kunnen ook daadwerkelijk meedoen. De captains beschikken daarom elk over twee wildcards. Voordat zij die inzetten zullen zij vooral taktisch overleg voeren met betrokkenen.

De laatste Ryder- en Solheim Cup werd in Dronten gespeeld. De Ryder Cup, toen nog in handen van Lelystad, werd gewonnen door Dronten. De Solheim Cup, overigens een zeer fraaie kristallen vaas, bleef tot teleurstelling van de Dronter dames, in handen van het team uit Lelystad. Oorspronkelijk zou het evenement twee jaar geleden al plaatsvinden; door organisatorische problemen is door beide clubs toen besloten de ontmoeting uit te stellen.