In Golfclub

De Strokeplaykampioenen van 2018: Iris Wierda en Jari Noordhof met in hun midden voorzitter George Gerritsen.

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

De wedstrijdcommissie die in het weekeinde van 31 augustus en 1 september het clubkampioenschap Strokeplay voor dames en heren organiseert, heeft besloten de reeks wedstrijden een stuk attractiever te maken. De commissie werd de afgelopen jaren tot haar teleurstelling geconfronteerd met een dalende belangstelling voor het clubkampioenschap. Door het ‘opleuken’ ervan hoopt zij dat weer meer leden meedoen.

Het clubkampioenschap bestaat uit een serie van vier wedstrijden van 18 holes voor heren en drie wedstrijden van 18 holes voor dames. Zaterdag 31 augustus spelen zowel de dames als de heren elk twee wedstrijden. Op de daaraan volgende zondag spelen de dames nog een derde ronde en de heren een derde en een vierde wedstrijd. Wie wil meespelen kan nu al inschrijven op de gebruikelijke manier in de wedstrijdkalender.

Voor het eerst komen er prijzen beschikbaar voor elk wedstrijdonderdeel afzonderlijk. Bovendien staat het deelnemers vrij om zelf te bepalen aan welke wedstrijd wel of niet wordt meegedaan. Om clubkampioen te worden moet wel worden voldaan aan de eis dat bij de heren aan vier wedstrijden is meegespeeld en bij de dames aan drie. Winnaar in elke categorie is diegene die met het minste aantal slagen aan de wedstrijden meedeed.

De prijsuitreiking van alle onderscheiden wedstrijden is zondag aan het eind van de middag. Op die manier hoopt de wedstrijdcommissie ook een groter aantal leden te betrekken bij het finale-onderdeel van het kampioenschap. De inschrijving staat open tot donderdag 29 augustus 18.00 uur voor alle wedstrijden. Wie aan alle wedstrijden wil meedoen dient ook voor alle wedstrijden in te schrijven. Wie er minder wil spelen, schrijft in voor de wedstrijd(en) van zijn of haar keuze.

Het clubkampioenschap Strokeplay werd vorig jaar bij de heren gewonnen door Jari Noordhof en bij de dames door Iris Wierda. Jari Noordhof wist zijn slag op hole 18 te slaan door Mark Visch met één punt af te troeven. Tot dan waren de beide heren redelijk gelijk opgegaan. Mark werd uiteindelijke tweede. Het was de eerste keer dat Jari aan een clubkampioenschap deelnam. Hij heeft zich al aangemeld om zijn kampioenstitel dit jaar te verdedigen.