In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH | FOTO’S LILIAN MULDER

Bij een coin-check tijdens de elfde editie van de Kabul Cup zijn drie spelers door de mand gevallen. Een van hen moet daarom de twaalfde herdenkingswedstrijd organiseren. De Kabul Cup herinnert aan het verblijf van Carl Mulder in Tarin Kowt in Uruzgan. Carl werd toen gesteund door wat later een hechte vriendengroep zou worden. Die viert elk jaar zijn thuiskomst. Vorig jaar onderscheidde Carl hen met een Commanders coin ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de groep.

De groep, bestaande uit Henk Nieuwenhuizen, Jan Haasnoot, Ad Veringa, René Vos, Marcel van Heek, Hans Driesman, Martien Hermans en Carl Mulder speelde zaterdag de herdenkingswedstrijd. Ondanks eerder verwachte slechte weersomstandigheden was het prettig golfweer en was de conditie van de baan uitstekend. Jan Haasnoot wist daarvan het meest te profiteren; hij scoorde 41 Stablefordpunten en won daarmee de wedstrijd. Henk Nieuwenhuizen, vorig jaar de winnaar, werd met 35 punten tweede.

Tijdens de traditionele tuinparty na afloop van de wedstrijd bij een van de deelnemers thuis kreeg Jan uit handen van Carl Mulder de Kabul Cup uitgereikt. Behalve die cup en het bijbehorende shirt ontving Jan tevens een ander aandenken, te weten een uit klei vervaardigde wanddecoratie. Daarop dragen de leeuwen uit het wapen van het Koninkrijk der Nederlanden het embleem van de Artillerie, het wapen waarvoor Carl inmiddels bijna 36 jaar dient bij Defensie.

Na de plichtpleging werd er een kwalitatief hoogstaande vleesvariatie bereid door zoon Jurgen Mulder bij gastheer en gastvrouw Marcel van Heek en Laura Akkerman. Eerder op de dag zorgde Carl’s echtgenote Lilian voor een heerlijke versnapering, uit de serie Klasse 1. Daaronder vallen drank en snacks. Die werd door de vriendengroep in ontvangst genomen tussen de holes 9 en 10.