In Golfclub

Monique van Rijn en Marco Oussoren: golfster en golfer van de maand augustus.

TEKST HANS DE JONGH | FOTO JAN BOERSMA

De spanning om de titel bij de HypotheekNet Maandbeker is na zeven wedstrijden naar een hoogtepunt gestegen nu na de wedstrijd van vandaag Marco Oussoren en Feike Greidanus eenzelfde aantal van 369 slagen netto achter hun naam hebben staan. De laatste wedstrijd, die zondag 8 september wordt gespeeld, moet uiteindelijk de definitieve winnaar aanwijzen en zal op het scherpst van de snede worden gespeeld.

Mark Visch behoort met 370 slagen eveneens tot de titelkandidaten. Hij staat op de derde plaats met één slag meer dan zijn beide voorgangers. Met 376 slagen lijkt de nummer vier in de meerrondewedstrijd, Marja Kosterman, ook nog voor een podiumplaats te kunnen gaan. Marco speelde vandaag de beste wedstrijd met netto slechts 71 slagen; ook de nummer twee uit de dagwedstrijd, Bas Wierda scoorde 71 slagen. Feike had er 74 en Mark en Marja beide 76 slagen.

Marco Oussoren werd met 71 slagen als beste speler bij de heren uitgeroepen tot Golfer van de Maand. Bij de dames ging die titel naar Monique van Rijn-Bleeker. Zij speelde met een hcp van 32.2 de baan vandaag in 65 slagen netto en scoorde daarmee en passant 43 Stablefordpunten. Monique verbeterde haar handicap met ruim 3 volle punten en zakte naar 29.0. Marco Oussoren (37 Stb.) zakte naar hcp 13.7 en Bas Wierda (ook 37) daalde naar hcp 5.2

Het birdieklassement wordt aangevoerd door Mark Visch. Mark heeft er tijdens de zeven Maandbekerwedstrijden 13 bij elkaar geslagen. Opvallend is dat hij er zowel tijdens de wedstrijd van 2 oktober vorig jaar als die van 21 juli van dit jaar vier sloeg. De HypotheekNet Maandbeker, die van september tot september loopt, telde dit jaar tot nu toe 80 deelnemers. De Maandbeker levert traditiegetrouw ook de Golfster en Golfer van de Maand op.