In Golfclub

De winnaars van het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren. Van links naar rechts Janny Huiberts, Cocky de Broekert, Robbert Springer, George Gerritsen, Marja Kosterman, ‘hoofdprijsuitreiker’ Bertus den Haan en Dries van der Schuyt.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Het is Dries van der Schuyt niet gelukt om voor de derde achtereenvolgende keer het Strokeplay clubkampioenschap voor senioren op zijn naam te schrijven. Hij kwam slechts één slag tekort om een sudden death te kunnen spelen met zijn flightgenoot Robbert Springer. Die ging er als nieuwkomer met de hoofdprijs vandoor. Robbert is sinds kort lid van onze golfclub. Hij speelt met playinghandicap 11. Tijdens de eerste ronde belandde hij met Eric van der Velden op een gedeelde tweede plek met 84 slagen.

Zoals verwacht werd het clubkampioenschap bij de dames gewonnen door Cocky de Broekert en eindigde Janny Huiberts op een mooie tweede plek. Marijke Prins evenwel moest haar derde plaats afstaan aan Marja Kosterman. Marja scoorde aanzienlijk beter dan tijdens de eerste ronde en troefde haar opponente af. Marijke Prins haalde met 189 slagen ( 91/98) de eindstreep en Marja Kosterman met 186 slagen (94/92).

Cocky de Broekert erkende ruiterlijk dat zij weliswaar voor de derde keer het kampioenschap naar zich had toegetrokken, maar niettemin slecht had gespeeld. Zij vond dat zij dat lot deelde met haar flightgenoten die alle drie streden om de hoogste eer. “Waar het aan lag weet ik niet”, sprak de kampioene niettemin blijmoedig, maar goed was het niet. Ook Janny Huiberts, de nummer twee, beaamde dat evenals beoogd kanshebster voor de derde plek Marijke Prins die zeven slagen meer nodig had dan de eerste keer.

De winnaars werden beloond met bloemen en een fraaie trofee. De nummer 1 bij de dames en de nummer 1 bij de heren ontvingen ook een wisselbeker. Die werd uitgereikt door Bertus den Haan die vorig jaar nog de sudden death speelde met de toenmalige winnaar Dries van der Schuyt. Het was danook Dries die dankbaar constateerde dat de enige echte winnaar van vandaag Bertus den Haan was, die zich vrij kon voelen van de Non Hodgkin die hem een half jaar uit het speelveld hield. “Volgend jaar speel ik weer mee”, kondigde Bertus energiek aan.