In Golfclub

   

‘Dit is niet gewoon lekker, maar buitengewoon super lekker’

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Visspecialist Ras heeft de dertiende competitiewedstrijd van de senioren aangegrepen om de deelnemers eraan te plezieren met een haringparty. Traditioneel sponsort de beste haringhandelaar van Dronten elk jaar een seniorenwedstrijd met Hollandse nieuwe. Gewoonlijk is dat vrij kort nadat de eerste aan land zijn gebracht. Door de bijna tropische temperaturen van de afgelopen weken werd dat moment voortdurend uitgesteld.

Nu de temperatuur genormaliseerd lijkt, vond zowel de leiding van de seniorencompetitie alsook Hessel Ras het de hoogste tijd om de liefhebbers te verrassen met een verrukkelijk stukje zeebanket. “Super, super”, oordeelde menig senior, of “Dit is niet gewoon lekker, maar buitengewoon super lekker”.

Het was voor het eerst in twee maanden dat er ook weer onder redelijk normale weersomstandigheden kon worden gespeeld. De twee laatste flights troffen het wat dat betreft minder goed. Vanwege zware regen en donder en bliksem moesten zij de wedstrijd voortijdig staken. Niettemin werd er prima gespeeld en dito gescoord, getuige ook het CBA van 0.

De 13e competitieaflevering werd gewonnen door Math Geelen (hcp 24.3) die met 40 Stablefordpunten binnenkwam. In de categorie van 18.2 tot en met 36.0 verbeterde ook Monique Woltjer haar hcp door met 39 punten hole 19 te bereiken. Johan van der Kamp werd derde met 36 Stablefords.

Bij de lagere handicaps (van 9.6 tot en met 18.1) was het Willem Oudemans (hcp 18) die met 39 punten met de hoofdprijs aan de haal ging. Marijke Prins werd tweede met eenzelfde aantal, terwijl Kwai Man met 38 punten derde werd. Ook Cocky de Broekert (hcp 9.6) die vierde werd, finishte met 38 punten waardoor zij drie keer op rij haar handicap verbeterde.

In de meerrondecompetitie bij de senioren gaat Bertus den Haan met 377 punten aan de leiding. Math Geelen staat met 366 punten tweede en Johan van der Kamp volgt met vijf punten minder op de derde plaats.