In Golfclub

Captains beginnen met opstellen van ‘ranking order’

TEKST HANS DE JONGH

Met de Profile competitiewedstrijd van zaterdag wordt ook de laatste kwalificatieronde gespeeld voor de Ryder Cup. Eerder al speelden de dames hun laatste wedstrijd voor de Solheim Cup. Non playing teamcaptains Marijke Prins en Jan de Vries beginnen daarna met het opstellen van hun ‘ranking order’.

De ranking order is een lijst waarin de volgorde wordt bepaald van spelers die worden benaderd om namens de Golfresidentie mee te doen aan de Solheim- of Ryder Cup. Dit tweejaarlijks evenement van de golfclubs uit Dronten en Flevoland wordt in het eerste weekeinde van september in Lelystad gespeeld.

De teamsamenstelling voor de Ryder Cup bestaat uit twee spelers met een hcp van 0 – 10.0, vier met een hcp van 10.1 tot 18.0, vier met een hcp van 18.1 tot 26.0 en twee met een hcp van 26.1 tot 36.0. Bij de dames zijn er drie categorieën:  van 0 tot 14.0, van 14.1 tot 24.0 en van 24.1 tot 36.0.

Kanshebber om te worden uitgenodigd bij de heren zijn Mark Visch en Jurgen Mulder, Erwin Hammer, Feike Greidanus en Eric van der Velden, Peter Beerlage, Hans Heidemeijer, Karel Theunissen, Johan van der Kamp en Barend Jan Kroese. Bij de dames is nog geen goed beeld mogelijk. De captains beschikken elk over twee wildcards waarmee zij hun teams tactisch kunnen perfectioneren.

De Ryder- en Solheim Cup wordt traditiegetrouw gespeeld met caddies. De beide teamcaptains zijn daar naarstig naar op zoek. Via het e-mailadres rydercup2018@outlook.com kunnen geïnteresseerde leden zich daarvoor aanmelden.