In Golfclub

Tineke Visch en Hans Heidemeijer, golfster en golfer van de maand.

Hitte-golf legt winnaars van Maandbeker HypotheekNet-wedstrijd geen windeieren

TEKST HANS DE JONGH | FOTO JAN DE VRIES

De nieuwe spelvorm Hitte-golf, die de afgelopen weken op de baan van de Texelse werd ontdekt, slaat ook aan bij de Golfresidentie in Dronten. Dat bleek vandaag tijdens de zesde aflevering van de Maandbeker HypotheekNet wedstrijd. Hans Heidemeijer kwam met 66 slagen netto van de baan en scoorde maar liefst 42 Stablefordpunten. Ook Tineke Visch gaf er blijk van hittebestendig te zijn. Zij liep de achttien holes in 67 slagen en scoorde 41 Stablefordpunten.

Tineke en Hans werden en passant ook nog Golfster en Golfer van de Maand. Bovendien kregen zij het maximum aantal van 100 en 100 punten op hun saldo bijgeschreven voor de kwalificatie voor de Ryder- en Solheim Cup. Daar wordt in het eerste weekeinde van september om gestreden tijdens het tweejaarlijkse golfevenement tussen de golfclubs van Dronten en Lelystad. Dronten verdedigt de Ryder Cup en probeert de Solheim Cup van Lelystad te veroveren.

De nieuwe spelvorm Hitte-golf wordt gespeeld op drogere banen en bij hogere temperaturen, zo heeft de golfclub op Texel officieel vastgesteld. Voor golfers die graag wat gras onder de bal hebben wordt daar de periode van dorstige fairways met mediterrane kleuren als uitdagend omschreven. Voor wie de afgelopen weken op de baan van de Golfresidentie Dronten  heeft gespeeld, is dat een herkenbare beeldspraak.

Bij de lagere handicappers van 5.4 tot 16.6, waar Tineke Visch eerste werd, deed ook Jari Noordhof weer van zich spreken. Relatieve nieuwkomer Jari werd onlangs clubkampioen Strokeplay bij de heren. Hij verbeterde ook nu weer zijn hcp van 8.3 naar 7.7 door de baan in 69 slagen netto en 39 Stablefordpunten te lopen. Ferry Wobma werd derde in deze categorie. Hij liep de baan in 71 slagen en 37 Stablefordpunten.

In de hogere handicapcategorie, van 16.6 tot 33.0 waar Hans Heidemeijer won, ging Ellen van Hoff met de tweede plaats aan de haal. Zij scoorde 69 slagen en 39 Stablefordpunten. Feike Greidanus werd hier derde. Hij noteerde netto 71 slagen en 37 Stablefordpunten. De zesde van acht wedstrijden om de HypotheekNet trofee telde 41 deelnemers.