In Golfclub

Ilse van Dissel en Bart den Ouden die vertelt hoe hem de wedstrijd verging.

Ilse van Dissel en Bart den Ouden bij de tijd dankzij winst in Volvo wedstrijd

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Dankzij de horloges die Volvo dealer Jacob Schaap beschikbaar had gesteld voor de winnaars van de twee-banenwedstrijd zijn Ilse van Dissel en Bart den Ouden weer helemaal bij de tijd. Hoewel het voor Ilse niet de eerste keer was dat ze in deze klassieker een horloge van het bekende automerk won, was ze toch buitengewoon in haar nopjes. Niet in de laatste plaats omdat manlief Bart bij de heren dezelfde prestatie had geleverd als zij bij de dames had gedaan.

Hoewel…. verschil moet er wel zijn, moet Ilse hebben gedacht en dus liep zíj de baan in 69 slagen netto met 40 Stablefordpunten in de knip terwijl Bart een slag meer nodig had en ‘slechts’ 39 Stablefordpunten scoorde om als eerste bij de heren te eindigen. Ook Marijke Prins, die samen met Karel Theunissen de wedstrijd weer op een ontspannen manier leidde, noemde de uitslag opmerkelijk.

Door de extreme hitte van twee weken geleden werd de twee-banenwedstrijd verplaatst naar 4 augustus. Er waren ruim zestig deelnemers. Dat waren leden van beide banen, te weten de Openbare Golfclub Dronten en de Golfresidentie Dronten. De deelnemers startten op hole 10 van de Golfresidentie en verlieten de eigen baan na hole 15 om na negen spannende holes op de OGD de wedstrijd te vervolgen op hole 16 van de Golfresidentie.

Het weer speelde de wedstrijd dit keer geen parten. Hoewel de temperatuur al vrij snel begon op te lopen had de wedstrijdleiding daarop geanticipeerd door de start met een uur te vervroegen. Later op de dag stak er een verfrissend briesje op waardoor de 26 graden Celsius die werden gemeten het spel niet negatief beïnvloedde.

Er werd goed gescoord. De nummer twee bij de heren, Kwai Man (16.0) liep beide banen in 71 slagen netto en scoorde 37 Stablefordpunten. Gerko Geertsema (21.2) deed het in 72 slagen en 38 punten. Bij de dames werd Elza Schipper (30.2) tweede met 69 slagen en 39 Stablefordpunten en Annely Theunissen (16.9) derde met 70 slagen en 38 Stablefordpunten.

De wedstrijdleiding verraste de deelnemers ter hoogte van het nieuwe terras bij de drivingrange met een traktatie van appelgebak en een verkoelend fruitsapje. Het appelgebak was afkomstig van de zorgboerderij aan de Wisentweg en liet zich door de tientallen enthousiastelingen goed smaken. “We willen graag dat zoveel mogelijk mensen weten dat je daar zulke lekkere taarten kan kopen”, lichtte Marijke Prins haar keuze toe.