In Golf Residentie Dronten, Golfclub

De winnaars van de eerste ronde van de battle tussen de Golfresidentie en Dorhout Mees. Links Max Visser en rechts Lenny de Bruin. Foto links onder: applaus voor de Golfresidentie dat de eerste ronde wint en rechts onder de beide voorzitters die genieten van een heerlijk ijsje.

Winnaar Beste Buren Bokaal wordt in tweede ronde definitief beslist

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

De eerste ronde van de battle tussen de golfclubs van Dorhout Mees en de Golfresidentie is door Dronten op punten gewonnen. Pas in de tweede ronde van de battle wordt uitgemaakt wie de eerste winnaar wordt van de Beste Buren Bokaal. Die tweede ronde wordt donderdag 13 september een thuiswedstrijd voor de Golfresidentie.

De Golfresidentie, met 43 deelnemers, won de eerste battle met een gemiddeld aantal Stablefordpunten van 28,33. Dorhout Mees dat met 32 man meespeelde, bleef steken op 27 punten rond. De speelcondities waren wisselend. Vooral in de eerste helft hadden veel spelers last van een sterk aantrekkende wind. Ondanks de droogte en de warmte werd de kwaliteit van de greens gewaardeerd; de fairways waren redelijk speelbaar.

Voorafgaande aan de eerste wedstrijd zei voorzitter Jan van Tilburg het initiatief van Dronten zeer te waarderen. “Het idee van een Beste Buren Bokaal sprak ons zeer aan”. Hij hoopte dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Daar leek in het deelnemersveld overigens alle steun voor.  Jan Everts, die voor een uitstekende organisatie in Biddinghuizen had gezorgd, dacht daar al net zo over.

De Beste Buren Bokaal wordt gespeeld zonder greenfees. De enige verplichting is gebruik te maken van elkaars buffet. Behalve een buffet was er bij Dorhout Mees ook een barbecue. In een sfeervolle en uiterst gezellige ambiance werd daar op een zonnig en tevens schaduwrijk terras dankbaar gebruik van gemaakt. Voor de voorzitter van de Drontense seniorencommissie het moment om Jan Everts een golfcap aan te bieden van de Golfresidentie onder het motto dat een goede buur beter is dan een verre vriend.

Hoewel er oorspronkelijk geen individuele prijzen waren, kwam de wedstrijdleiding daar later op terug. Daardoor kon winnares Lenny de Bruin (41 Stablefordpunten) een grote mand met wijnen, kaas en nootjes mee naar huis nemen en was er voor Ellen van Hoff die derde was geworden met 36 punten een soortgelijke prijs. Bij de heren was de tweede prijs voor Paul van der Hulst (36)  en de derde voor Arthur Vos (36).

Bij de heren werd de individuele wedstrijd gewonnen door Max Visser van Dorhout Mees met 37 Stablefordpunten en was het Adje Wevers van Biddinghuizen die met 38 punten tweede werd bij de dames.