In Clubhuis, Golfclub, VvE

‘En toen kreeg ik ineens dit beeld voor m’n lens’

TEKST HANS DE JONGH | FOTO INGE NIJHOFF

Inge Nijhoff is er vrijdagavond rond 23.00 uur in geslaagd om de ‘bloedmaan’ op beeld vast te leggen midden in het nog altijd imponerend kunstwerk dat de toegang tot ons golfpark markeert. “Ik heb al zo vaak geprobeerd om op die plek een foto van de gewone maan te maken maar dat lukte maar niet op de manier waarop ik dat zo graag wilde. En toen kreeg ik ineens dit beeld voor m’n lens”, vertelde een blij verraste Inge.

Zo ‘ineens’ ging dat overigens ook weer niet omdat de bloedmaan zich door de aanwezigheid van veel bewolking op veel plaatsen op de Golfresidentie niet, nauwelijks of heel slecht liet zien. “Ik ben toen maar de polder in gedoken, heb daar diverse weggetjes afgestruind om te kijken waar ik die bloedmaan mooi kon vangen en toen ik terugkwam op het golfpark zag ik ‘m ineens door het kunstwerk opdoemen”.

Inge, die zichzelf omschrijft als een enthousiast amateurfotograaf, parkeerde haar auto en kon vanwege lantaarnpalen en ander ongerief aanvankelijk maar moeilijk de gedroomde foto van èn de maan èn het kunstwerk maken. Uiteindelijk ontdekte zij de ideale positie om met haar Canon 70D met een Sigma lens van 70/200 de goud-gekleurde bladen van het kunstwerk en de rode bloedmaan in een even uniek als harmonieus beeld te vangen.