In Golfclub

  

  

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Danny de Busser en Jurgen Mulder zijn zoals verwacht opnieuw clubkampioen Greensome geworden. Hetzelfde geldt voor Tineke Visch en Iris Wierda bij de dames. De onophoudelijke regen was wel een lastige spelbederver bij de wedstrijd maar heeft de verwachte uitslag niet negatief kunnen beïnvloeden.

Behalve de regen ervoeren de winnaars ook het geringe aantal van 24 deelnemers aan het kampioenschap als een dissonant. Danny de Busser hield een stevig pleidooi voor allerlei initiatieven om volgend jaar toch meer leden te interesseren voor dit clubkampioenschap. Iris Wierda sloot zich daar ten volle bij aan. Ook voorzitter George Gerritsen, die de prijzen uitreikte, was het daarmee eens.

Danny en Jurgen hadden op de slotdag 82 slagen nodig om de baan te lopen. Gisteren hadden ze aan 71 slagen nog genoeg. Met de 153 slagen totaal kijken zij op een geslaagde wedstrijd terug. Op de openingsdag liepen zij op zeker moment zelfs 3 onder de baan. Met de aanhoudende regen zat er dat zondag niet meer in.

Op de tweede en laatste dag werden Danny en Jurgen vooral in de eerste helft op de hielen gezeten door Bas Wierda en Marcel van Heek. Op hole 5 liepen de latere kampioenen zelfs enige achterstand op maar wisten dat op de tweede lus recht te trekken. Bas en Marcel werden met een score van 161 (76/85) slagen tweede. Marco Oussoren en Jeroen Onkenhout werden met 175 (89/86) slagen derde.

Dameskampioenen Tineke Visch en Iris Wierda liepen in 179 (86/93) slagen rond. Margot Bos en Angela Mulder werden tweede met 191 (93/98) slagen en Mariska van der Hulst en Janny Huiberts derde met 203 (103/100) slagen. Opvallend is dat zowel bij de dames als bij de heren de nummers drie op de tweede (regen)dag minder slagen nodig hadden dan op de eerste dag.

FOTO’S

Op de foto’s de winnaars van het clubkampioenschap Greensome met bloemen, trofee’s en bekers.