In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Bij het clubkampioenschap Greensome dat Strokeplay wordt gespeeld gaan Jurgen Mulder en Danny de Busser bij de heren en Iris Wierda en Tineke Visch bij de dames stevig aan de leiding. Beide teams verdedigen hun titel. Zij waren in 2017 de eerste clubkampioenen Greensome, nadat tot dan toe vooral Foursome clubkampioenschappen werden gehouden. Zondag wordt de tweede en laatste ronde gespeeld.

Jurgen Mulder en Danny de Busser liepen de baan 1 onder par. Tweede bij de heren staan Bas Wierda en Marcel van Heek. Zij lieten 76 slagen noteren. Met 87 slagen starten Ed Visch en Gerard Bosman zondag als derde koppel bij de heren. Iris Wierda en Tineke Visch liepen de baan in 86 slagen. Margot Bos en Angela Mulder staan bij de dames op de tweede plek. Zij liepen de baan in 93 slagen. Het derde dameskoppel, Mariska van der Hulst en Janny Huiberts kwam met 103 slagen binnen.

De wedstrijdleiding heeft de deelnemers aan het clubkampioenschap – met in het achterhoofd de actuele weersverwachting en wellicht de enorme hoeveelheid regen die vorig jaar het clubkampioenschap teisterde – vrijdag nog gepolst of de wedstrijden onder de huidige omstandigheden moesten doorgaan. De uitkomst ervan was niet voor tweeërlei uitleg vatbaar en dus gingen vanmorgen de 24 deelnemers van start die zich hadden ingeschreven. Zondagmorgen om 10.30 uur start de tweede ronde.