In Golfclub

 

Vertegenwoordigers van SBA nemen het certificaat in ontvangst. Staand rechts hoofdgreenkeeper Gerben de Kievit en tweede van links parkmanager Rick van den Beuken. Midden Arie van der Graaf, commissaris golfzaken van de VvE.

TEKST HANS DE JONGH | FOTO SBA GOLF EN GROEN

De beide hoofdgreenkeepers van de Golfresidentie en andere vertegenwoordigers van SBA Golf en Groen hebben op een NGF-bijeenkomst het GEO certificaat in ontvangst genomen waarmee het golfpark onlangs werd onderscheiden.

Donderdag wordt het certificaat door de Drontense wethouder voor duurzaamheid en milieu, Ton van Amerongen, overhandigd aan de voorzitter van de VvE van de Golfresidentie, Paul van Rijn. Dat gebeurt in het clubhuis tijdens een greenkeepersbijeenkomst.

De Golfresidentie werd onlangs onderscheiden door de gezaghebbende internationale Golf Environment Organization voor haar beleid dat is gericht op een maximale inspanning voor duurzaam beheer en onderhoud. De VvE-voorzitter sprak toen van een ‘grote verdienste’ en ‘een ambitieus plan’.

De GEO beoordeelt wereldwijd golfbanen op het gebied van natuurbeheer, waterhuishouding, energieverbruik, lucht- en bodemverontreiniging en het verminderen van bestrijdingsmiddelen en pesticiden. De VvE heeft daar bij de contractbesprekingen met SBA Golf en Groen een speerpunt van gemaakt.

Voor de GEO-certificering zijn de afgelopen jaren grote inspanningen gepleegd door de beleidsmakers en greenkeepers. De golfclub trof in de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie een warm pleitbezorger voor het verbeteren van het milieu en de verdere vergroening van de baan.