In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De tweede ronde om het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren is verplaatst naar donderdag 15 augustus. De wedstrijd zou aanvankelijk komende donderdag worden gespeeld. In verband met de te verwachten tropische temperaturen heeft de wedstrijdcommissie besloten om naar een andere speeldatum uit te kijken.

Daarmee herhaalt zich de situatie van vorig jaar. Toen werd de tweede ronde van dit clubkampioenschap eveneens vanwege de warmte naar een latere datum verplaatst. Er was sprake van een hittegolf. De baancommissaris had de baan toen gesloten voor buggy’s. Ook de twee-banenwedstrijd die in 2018 in dezelfde week op de kalender stond, werd verplaatst.

De wedstrijdcommissie noemt het onverantwoord om de wedstrijd bij temperaturen van 37 graden Celsius of meer te laten doorgaan. Meteorologen raden mensen aan om donderdag tussen één en vier ‘s middags binnen te blijven. De kans op uitdroging en verbranding is groot. ,,De extreme temperaturen van de komende dagen zijn vrij ongebruikelijk”, verklaart een van hen.