In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH

Een ingelijste zeefdruk van de Nederlandse kunstenaar Clemens Briels geldt als topstuk op de kunstveiling die zondag 4 augustus in het clubhuis wordt gehouden. De opbrengst van de veiling is bestemd voor het hospice in Dronten. De bewoners van de Golfresidentie en de buitenleden van de golfclub krijgen een flyer in de bus met informatie over de veiling.

De zeefdruk is gedoneerd door galerie en kunstuitleen Aan de Amstel. Hij wordt bij opbod verkocht. Veilingmeester Cees de Bruin zal de zeefdruk inzetten op € 400. Het schilderij heet ‘Hurricane Michel is on its way to Florida’. Het is vervaardigd in 2003 in een oplage van 175 stuks. Het te veilen stuk is nummer 122 uit de serie.

Totaal komen veertig kunstwerken onder de hamer die nagenoeg allemaal zijn gedoneerd door bewoners van de Golfresidentie. Daarbij heeft het hospice een belangrijke rol gespeeld. “Als plaatselijke gemeenschap moeten we in staat zijn om dit indrukwekkende verzorgingshuis voor terminale patiënten in stand te houden”, was voor veel donateurs de achterliggende gedachte.

De kunstwerken die onder de hamer komen staan in deze catalogus. De werken zijn in een aantal gevallen speciaal voor de veiling gemaakt. “Er zijn juweeltjes bij”, is het oordeel van de veilingmeester. Dat is ook de mening van de kunstcommissie van de Groep Sociaal die samen met de golfclub de veiling op poten heeft gezet. De voorbezichtiging start 26 juli, in de shop naast het clubhuis.

De veiling is een van de twee activiteiten die de golfclub organiseert op verzoek van de Stichting Vrienden van het Hospice. De andere activiteit is een golfwedstrijd over twee banen. Die wordt zaterdag 3 augustus gespeeld. Sponsoren zijn Volvo garage Jacob Schaap en drankenhandel Mitra. Het fruitbedrijf van Robert en Nathalie Elshof heeft voor alle spelers een appeltje voor de dorst in petto.