In Golfclub

Patrick Kosterman (foto links) slaat hole in one op hole 3. Wedstrijdleider Piet van der Sar reikt hem de hole-in-one-trofee uit.

TEKST HANS DE JONGH | FOTO’S KWAI MAN EN MARIJKE PRINS

Patrick Kosterman heeft een hole in one geslagen tijdens de eerste ronde van het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren. De hole in one werd geslagen op hole 3. Dat gebeurde 12 jaar geleden voor het laatst door Ellen Suijs. Carl Mulder sloeg er in 2005 voor het eerst een op deze hole. Het levert Patrick naast eeuwige roem ook een vermelding in de Hall of Fame op. Wedstrijdleider Piet van der Sar reikte hem later op de dag op het terras van het clubhuis de erbij horende trofee uit.

Het was voor de 17e keer dat er een hole in one in onze vereniging tijdens een wedstrijd werd geslagen. De laatste keer dat dat gebeurde ‘overkwam’ het Patrick’s golfmaatje Johan van der Kamp. Die slaagde er vorig jaar in om op hole 15 met één slag uit te holen. Marja Kosterman sloeg in 2014 ook een hole in one in een wedstrijd. Patrick heeft laten weten dat hij dit heuglijke feit volgende week op gepaste wijze wil vieren.

Patrick liep in een flight met Annely Theunissen en Kwai Man. Kwai was de eerste die hardop veronderstelde dat de bal wel eens in het putje kon liggen. Met de nodige argwaan spoedde Patrick zich met de buggy naar de green. Daar ontdekte hij tot zijn niet geringe verbazing dat de bal er inderdaad in lag. “Ik sloeg af met een houtje 4 met de bedoeling de bal op de green te leggen. Dat lukte aardig dus”, blikt Patrick tevreden terug.

De eerste ronde van het clubkampioenschap zelf werd bij de heren gewonnen door Dries van der Schuyt en bij de dames door Cocky de Broekert. Zij verdedigden hun titel van vorig jaar. Voor Dries van der Schuyt is het overigens nog geen gelopen race. Hij wordt stevig op de hielen gezeten door Robbert Springer en Eric van der Velden die slechts één slag meer gebruikten.

Bij de dames is er volgende week bij de tweede en laatste ronde van het clubkampioenschap meer ruimte voor de titelverdedigster. Cocky won met 84 slagen en wordt met een verschil van vier slagen gevolgd door Janny Huiberts. Marijke Prins werd hier gedeeld derde met 91 slagen evenals Corry Herweijer.