In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Na de seniorenwedstrijd van donderdag is nu ook de Mixed Friday wedstrijd van vrijdag gesneuveld onder druk van de aanhoudend extreem hoge temperaturen. In een e-mail aan de deelnemers van de wedstrijd schrijft de commissie “het onverantwoord te vinden” om bij een temperatuur van 37 graden Celsius de baan in te gaan. De Mixed Friday commissie zegt in die mail ook de beslissing “met pijn in het hart” te hebben genomen.

Het is al de tweede wedstrijd op rij die wordt gecanceld. De tweede ronde van het Strokeplay clubkampioenschap voor senioren die donderdag zou worden gespeeld en waarvoor temperaturen van 38 graden of meer worden verwacht, legde al eerder het loodje. Die is intussen verplaatst naar donderdag 15 augustus. Diezelfde wedstrijd moest vorig jaar om dezelfde reden ook worden verplaatst.

Intussen is ook het Nationaal Hitteplan op landelijk niveau in werking getreden. Bij Mixed Friday is het voor het eerst dat een wedstrijd vanwege de hitte niet door kan gaan. Ook de barbecue die aan het slot van de wedstrijd zou worden gehouden en waarvoor zich zo’n veertig man hadden aangemeld gaat wegens de hittegolf niet door.