In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

Om groepsvorming te voorkomen heeft de damescommissie besloten om voor de wekelijkse wedstrijden op dinsdag toch starttijden in te voeren. Tot nu toe werd het systeem van inloop gehanteerd. Dat had als ongewenst neveneffect dat teveel dames tegelijk op de tee verschenen.

Hoewel daarbij de anderhalve meter afstand maatregel voldoende werd gerespecteerd ontstond ongewild wel groepsvorming ofschoon de inlooptijd al was verlengd. In het kader van de nieuwe maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus zijn groepen van meer dan twee personen niet toegestaan.

De damescommissie, die een groeiende belangstelling voor de wedstrijden op dinsdag constateert, acht het daarom beter dat deelnemers zich inschrijven in de wedstrijdkalender. Daardoor krijgt iedereen een eigen starttijd. De wedstrijden voldoen daarmee wel aan de corona eisen.

De dames kunnen nu tot en met maandagavond 18.00 uur voor een wedstrijd op dinsdag inschrijven, waarna de commissie de indeling maakt en de startlijst publiceert. De scorekaarten kunnen vervolgens in de hal van het clubhuis worden opgehaald. Er is geen inschrijfgeld en de wedstrijdvorm blijft ringerscore, dus zonder uitslag op de site.