In Golfclub

Silvia Hoohenkerk met een uil tijdens een roofvogelworkshop waaraan zij deelnam.

DOOR HANS DE JONGH

Het bestuur van de golfclub zal in de komende voorjaarsvergadering Silvia Hoohenkerk (54) voordragen voor de post van secretaris. Die functie is vacant nadat Richard de Rooij besloot om per direct op te stappen om de relatie tussen de besturen van de VvE en de golfclub te normaliseren. Hij deed dat samen met penningmeester Kees Broek. Die functie is nog steeds vacant.

Silvia Hoohenkerk is zo’n twee jaar geleden lid geworden van onze golfclub en vestigde zich met haar partner begin dit jaar op de Golfresidentie. Zij werkt als kredietanalist bij Handelsbanken in Amsterdam. In Lelystad, waar ze woonde, was ze ook secretaris van een bewonersvereniging. Silvia trad eind vorig jaar al toe tot de weekendcommissie. Ze speelt met handicap 24.0.

Als bestuurslid wil ze graag de positieve punten van de Golfresidentie accentueren. “We wonen hier graag en op deze manier kan ik een bijdrage leveren aan het reilen en zeilen van de golfclub”, vertelt ze. Als ze wordt gekozen zal ze niet de eerste vrouw zijn die in het bestuur zitting neemt. In de beginjaren van de vereniging waren er ten minste twee vrouwen die haar daarin voorgingen.