In Golfclub

Voorzitter van Mixed Friday Jan de Vries ging de winnaars van de eerste wedstrijd van dit jaar thuis opzoeken om hen coronaproof de prijs uit te reiken. Links Luuk Mulder en rechts Louise Rasing.

DOOR HANS DE JONGH

De wedstrijdcommissie van Mixed Friday kijkt tevreden terug op het verloop van de eerste wedstrijd die vrijdag werd gespeeld met een maximale baanbezetting. Juist vanwege die omvang en de shotgun waarvoor werd gekozen waren extra maatregelen genomen om het gevaar van een coronabesmetting te minimaliseren. 

Zo werd aan de deelnemers gevraagd om niet naar het clubhuis te komen om de scorekaart in ontvangst te nemen maar zover mogelijk naar de hole te rijden. De kaarten werden op de tees klaargelegd. Ook na afloop werd er alles aan gedaan om groepsvorming te voorkoming en stonden commissieleden op het parkeerterrein om de ingevulde kaarten in ontvangst te nemen.

Het weer was van het Mixed Friday niveau: veel zon, weinig wind en geen neerslag. De baan was bovendien in een prima conditie waardoor hoge scores mogelijk waren. Bij de chip challange op de puttinggreen werd door drie spelers de target gehaald. Het Drontens Drupje zorgde als vanouds voor een vrolijke onderbreking. Daarnaast verraste de nieuwe keukenbrigade met een overheerlijke saté.

Bij de lagere handicappers won Erik de Kok (hcp 11.3) met 36 punten, werd Luuk Mulder (7.3) met 35 punten tweede en Andries Visser (12.6) derde met 34 punten. Bij de hogere hcp’ers won Miranda Hoogerdijk (26.2) met 41 punten, werd Margriet de Graaf (47.1) met 39 punten tweede en ging de derde prijs naar Louise Rasing (26.0) met 37 punten.