In Golfclub

De winnaars van de zogenoemde nieuwe-ledenwedstrijd wacht een smaakvolle verrassing.

DOOR HANS DE JONGH

Er bestaat grote belangstelling voor de zogenoemde nieuwe-ledenwedstrijd die zaterdag wordt gespeeld en op verzoek van het bestuur door de weekendcommissie is georganiseerd. De intentie is dat nieuwe leden op een attractieve manier kennis kunnen maken met gevestigde leden. De organiserende commissie heeft er daarbij voor gezorgd dat er een verantwoorde mix is met oorspronkelijke leden om de integratie te vergemakkelijken.

De nieuwe-ledenwedstrijd zou oorspronkelijk een maand eerder worden gespeeld. Omdat toen zowel de horeca van De Vier Seizoenen als het terras van het clubhuis vanwege de coronamaatregelen nog altijd gesloten was, werd de wedstrijd verplaatst in de hoop dat beide dan wel open zouden zijn. Die hoop bleek niet bewaarheid te worden; de commissie wilde de wedstrijd evenwel niet opnieuw uitstellen en regelde met De Vier Seizoenen dat er tijdens de wedstrijd een verrassing voor de deelnemers is.

Het afgelopen anderhalf jaar heeft de golfclub van de Golfresidentie Dronten een ongekende bloei doorgemaakt. Alleen al in die periode werden zo’n 150 nieuwe leden verwelkomd en ook nu nog gaat de aanwas gestaag door. De sluiting van de golfclub in Lelystad en de gedeeltelijke sluiting van de golfbaan bij Dorhout Mees in Biddinghuizen alsmede die in Harderwold zijn daar met name debet aan.

Voor de nieuwe-ledenwedstrijd heeft de wedstrijdcommissie vanwege het integratiekarakter Texas Scramble als spelvorm gekozen. Bij Texas Scramble slaan alle spelers op elke hole af en kiezen een bal waarmee zij verder willen spelen. De overige ballen worden opgenomen en geplaatst binnen een kaartlengte van de gekozen bal om verder te gaan. De afslag van elke speler moet een minimum aantal keren gekozen worden.

De wedstrijd met zeventien teams wordt gesponsord door Groenteproductie Flevoland. De prijzen voor het winnende team zijn pakketten kaas, fuet worst en Hollandse aardbeiden en worden door de wedstrijdleiding bij de winnaars thuis afgeleverd.