In Clubhuis, Golf Residentie Dronten, Golfclub

Dj Mark Wright in actie

TEKST HANS DE JONGH

Dj Mark Wright treedt zaterdagavond op op het terras van clubhuis De Vier Seizoenen. Hij gaat de twee golfmarathonspelers die het recordaantal te lopen holes willen verbeteren een spetterend muzikaal welkom bereiden. Daaraan voorafgaand zal Mark Wright de hele avond ‘bekende’ nummers draaien, die hij in een nieuw jasje steekt.

Tegen betaling draait hij ook nummers op verzoek. Het geld dat daarmee binnenkomt gaat rechtstreeks naar de Golf4Life actie.  Die actie ten behoeve van het Koningin Wilhelmina Fonds beleeft zaterdagavond zijn hoogtepunt als Iris Wierda en Ed Visch rond half elf hun laatste hole lopen en de organisatoren van de actie de totale opbrengst bekend zullen maken.

Dj Mark Wright zegt er veel zin in te hebben om er een groot en vooral gezellig terrasfeest van te maken. Zijn muzikale intermezzo bestaat uit nummers die jong en oud aanspreken. “We gaan er een groot en gezellig feest van maken”, aldus Mark.

Enkele leden van de golfclub hebben het initiatief genomen voor deze benefietwedstrijd voor het Koningin Wilhelmina Fonds. De rode draad van de Golf4Life actie is de ultieme poging van Iris Wierda en Ed Visch om het recordaantal te lopen holes, dat op 104 staat, te verbeteren.

De beide marathonspelers zien in dat het een slijtageslag wordt. Tegelijkertijd lieten ze weten dat opgeven geen optie is. Ze worden door veel sympathisanten gesponsord. Ook alle achttien holes hebben via bedrijven of particulieren een sponsor gevonden. Tientallen golfers hebben intussen ingeschreven voor een van de twee wedstrijden die zaterdag worden gehouden. Inschrijven kan nog tot 28 juni.

Er is voor zaterdag een compleet programma. De start ervan is ’s morgens om 5 uur – bij zonsopkomst. Om 22.30 uur – bij zonsondergang – wordt de actie beëindigd. De opbrengst wordt dan via een symbolische cheque overhandigd aan een vertegenwoordiger van het Koningin Wilhelmina Fonds. Hieronder het totale overzicht: