In Golfclub

Ferry Wobma (r) wint putterwedstrijd. Links Vincent Uhlenbeck, midden Nancy Uhlenbeck die hem de putter uitreikte.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Ferry Wobma heeft voor de tweede keer de Vincent Uhlenbeck Putterwedstrijd gewonnen. In 2010 deed hij dat ook al. Ferry finishte in 34 putts. Tweede werd met 35 putts Bart den Ouden en derde Mark Visch met 36 putts. In een sudden death moest gestreden worden om de vierde en vijfde plek. Drie deelnemers aan de wedstrijd eindigden ex aequo met 37 putts. Daardoor ontstond op de puttingreen plotseling een spannende semi-finale.

Die ging tussen Nel Peeters, René Vos en Patrick Kosterman. René Vos wist zich al snel te onttrekken aan de concurrentie door zijn eerste poging gelijk te verzilveren voor de vierde plaats. De strijd om de vijfde (en zesde) plaats verliep minder vlot doordat de twee resterende spelers elkaar geen duimbreed toegaven. Patrick Kosterman maakte met een strakke put, die als een hole in one werd bejubeld, na enige tijd een eind aan dat gevecht.

Voor het eerst was de putterwedstrijd een apart onderdeel van de wedstrijd in die zin dat deelnemers eerst moesten uitholen voor de Strokeplaywedstrijd en vervolgens vanaf een met vlaggetjes gemarkeerde afslagplaats het putter-onderdeel moesten spelen. De eerste prijs bestond uit een fraaie putter. Alle prijswinnaars ontvingen van de sponsor bovendien nog een VVV-geschenkenbon en een doosje met golfballetjes.

Marijke Prins, die samen met Karel Theunissen de wedstrijd leidde, vertelde dat ze jarenlang op zoek is geweest naar een goed format voor deze wedstrijd. Zij denkt dat het nu gespeelde spel in alle opzichten voldoet aan de verwachtingen van de spelers. Ook sponsor Vincent Uhlenbeck, van Vincent Uhlenbeck Interim Management, kon zich goed vinden in de nieuwe opzet waardoor iedereen gelijke kansen heeft op de overwinning.

De tweede wedstrijd die aan de Putterwedstrijd was gekoppeld, was een strokeplaywedstrijd. De netto uitslag was bepalend voor de winstpunten. Bij de dames was het Lenny de Bruin die met een score van 67 slagen de eerste prijs opeiste, gevolgd door respectievelijk Iris Wierda met 68 slagen en Marja Kosterman met 69 slagen. Bij de heren ging de winst naar Jean-Louis Landas met 67 slagen; Cees de Bruin werd tweede met 69 slagen en Kwai Man derde met 72 slagen netto.