In Golfclub

Dorhout Mees en Golfresidentie Dronten strijden in twee wedstrijden om de hoogste eer

TEKST HANS DE JONGH | POSTER JANKE BOSMA

Op initiatief van de golfclub van de Golfresidentie Dronten komt er een heuse battle met de golfclub van Dorhout Mees. De inzet van de battle is de Beste Buren Bokaal. De bokaal is een wisselprijs. Beide clubs hebben afgesproken de battle voortaan elk jaar te spelen. Er worden twee wedstrijden gehouden; een bij Dorhout Mees en een op onze baan. De eerste wedstrijd speelt zich op dinsdag 31 juli af, op de baan in Biddinghuizen. Onze leden kunnen zich daarvoor gewoon inschrijven op de eigen wedstrijdkalender.

De ‘returnwedstrijd’ wordt in Dronten gehouden op donderdag 13 september. Zowel bij Dorhout Mees als bij ons wordt er greenfeevrij gespeeld. De enige ‘verplichting’ is dat deelnemers gebruik maken van de gemeenschappelijke maaltijd. Dat kan een buffet of barbecue zijn. De kosten inclusief inschrijfgeld bedragen €30 per keer. De organisatoren houden er rekening mee dat veel leden hieraan willen meedoen. Het aantal is wel gemaximaliseerd. Per club kunnen er tot 50 man/vrouw meespelen.

In principe kan elk lid van de vereniging deelnemen. Er komen flights van vier spelers. De wedstrijdvorm wordt matchplay. De club die uiteindelijk na twee ronden de battle wint, wint de Beste Buren Bokaal. Er komen geen individuele prijzen. Er is ook geen verplichting om aan beide ronden mee te doen. Wie zich aanmeldt voor de eerste wedstrijd, hoeft niet per se ook in de tweede ontmoeting in het strijdperk te treden. Als het aantal deelnemers van beide clubs niet gelijk is, wordt de eindstand naar rato berekend.

FOTO

Posters in de clubhuizen van beide verenigingen moeten golfers attenderen op de battle van het jaar.