In Golfclub

 

TEKST HANS DE JONGH

In het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk is de afgelopen nacht Ellen Bosman overleden. Ellen is slechts 57 jaar geworden. De laatste maanden leefde zij met echtgenoot Gerard en hun kinderen voortdurend tussen hoop en vrees. Het gevecht dat zij aanging met de ziekte die haar sloopte bleek niet te winnen. De sprankjes hoop die werden gekoesterd op herstel werden keer op keer de bodem ingeslagen.

Binnen de golfclub heerst verslagenheid. Ellen was tot voor kort nog actief lid van de Damescommissie. Hoewel velen op de hoogte waren van de ernst van haar ziektebeeld, komt het nieuws van haar overlijden toch als een schok. Vrienden omschrijven haar als een sympathieke, warme en sterke persoonlijkheid met een ongekende drive. De senioren hebben haar vanmiddag aan het eind van hun wekelijkse wedstrijd met een minuut stilte herdacht. De Damescommissie heeft besloten om de wedstrijd van komende dinsdag af te gelasten.

Sinds 2005 was Ellen, samen met echtgenoot Gerard, lid van onze vereniging. Gerard raakte in dat jaar besmet met het golfvirus en wist Ellen er ook enthousiast voor te maken. Nog geen twee jaar geleden maakte ze deel uit van het Damesteam 1 dat promoveerde naar de Hoofdklasse. Zij wilde die promotiewedstrijd winnen en speelde die met hart en ziel. Hoewel het team al was gepromoveerd, gaf Ellen zich in een bijna persoonlijk duel met haar flightgenote niet gewonnen. Zij ervoer dat als een persoonlijke triomf.

Dinsdag 3 juli ’s morgens om 11.15 uur vindt de crematie plaats in het Yardenhuis aan de Oostranddreef in Lelystad. Nadere gegevens daarover staan op onderstaande rouwkaart. Door op het bestand te klikken opent zich een duidelijk leesbare versie.