In Clubhuis, Golf Residentie Dronten, Golfclub

Klaar voor de start… De beide marathonspelers met caddy’s en enkele belangstellenden

TEKST HANS DE JONGH | FOTO BERT WIERDA

Bij het krieken van de dag zijn vanmorgen om exact 5.00 uur Iris Wierda en Ed Visch begonnen aan hun poging om het recordaantal te lopen holes tussen zonsopkomst en zonsondergang te verbeteren. Dat betekent dat zij erin moeten slagen om 110 holes te lopen. Oorspronkelijk waren dat er vijf minder maar de afgelopen dagen zijn meer pogingen ondernomen om dat record aan te vallen.

De omstandigheden bij het vertrek waren ideaal. De twee, die hun eerste ronde met Petra Wierda en Tineke Visch liepen als caddy, werden de eerste drie holes vergezeld door een groepje van zo’n vijftien supporters, waaronder een vertegenwoordiger van het KWF. Na drie holes begonnen ze zonder hen aan hun loodzware klus, die door Iris en Ed als een slijtageslag werden omschreven. Toch waren zij ook vanmorgen weer vastberaden de opdracht met succes te volbrengen.

De golfmarathon is onderdeel van de actie Golf4Life die vandaag op onze baan plaats vindt en naar verwachting zo’n € 10.000 zal opbrengen voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Zo’n 36 golfers doen mee aan diverse wedstrijden. Hun start was rond half tien vanmorgen. De wedstrijden zullen tot in de loop van de avond duren. De deelnemers hebben daar een arrangementsbedrag voor betaald waar een lunch en een diner bij zijn inbegrepen en waarvan het merendeel bestemd is voor het KWF.

Vanavond om half elf worden de twee marathonlopers binnen gehaald. Dat gebeurt op muzikale manier. Dj Mark Wright draait de hele avond vrolijke, herkenbare muziek op het terras van het clubhuis. De organisatoren van dit golfspektakel hopen dat veel supporters en andere belangstellenden naar het clubhuis komen en getuige willen zijn van de inhuldiging van de twee hoofdrolspelers.

Golf4Life zette vanmorgen dit filmpje van de start van de actie op haar Facebookpagina.