In Clubhuis, Golfclub

 
TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Iris Wierda en Ed Visch hebben het nationaal record van het aantal holes lopen dat door het Koningin Wilhelmina Fonds wordt georganiseerd verbeterd. Na zeventien uur golfen finishten ze zaterdagavond rond 22.00 uur op hole 18 waar ze de laatste en 113e hole sloegen. Enkele tientallen supporters begeleidden het tweetal op de laatste hole. Daar werden de twee als helden met applaus en champagne verwelkomd en werden de emoties even de vrije loop gelaten.

De actie van Golf4Life, waarvoor de hele dag wedstrijden werden gelopen, bracht het respectabele bedrag van € 10.750 op.  Mede-organisator en initiatiefneemster van de actie voor het Koningin Wilhelmina Fonds Petra Wierda had de actie al geslaagd gevonden als het streefbedrag van € 4000 was gehaald. Op het terras van het clubhuis werd de cheque waarop het bedrag stond ingevuld aangeboden aan een vertegenwoordiger van het KWF. Die was zeer content met de opbrengst en maakte daarvoor een diepe buiging.

De twee marathonlopers waren voor dag en dauw gestart en liepen de baan 6 keer rond en daarna nog eens vijf holes. Het record van 109 holes werd daarmee voorlopig stevig verbeterd. De afstand die werd afgelegd bedroeg 54 kilometer. Ed Visch zei er weinig moeite mee gehad te hebben en ook Iris Wierda kwam nog fris en fruitig over de finishlijn. Iris erkende wel dat ze na vijf uur lopen even een dipje had. Door golffysiotherapeut Hans Driesman en het optimisme van Ed Visch kon ze weer snel het spelritme hervatten.

Voorzitter George Gerritsen van de golfclub noemde de twee later op de avond ‘ware kanjers’. Eerst werd een minuut stilte in acht genomen om het overlijden van Ellen Bosman te herdenken. Ellen overleed donderdag. Haar overlijden zorgde voor een dubbel gevoel. Het maakte de actie ten behoeve van het Koningin Wilhelmina Fonds extra belangwekkend en emotioneel. Er werd voor gepleit om volgend jaar opnieuw zo’n benefietwedstrijd te houden.

Behalve de marathon werden ook andere wedstrijden gehouden. Daaronder was een 9-holeswedstrijd, een 18-holes wedstrijd en een 27 holeswedstrijd. Bij die laatste werd door het winnend team nog een eagle geslagen. Dat team van de Texas Scramble wedstrijd werd gevormd door Nel Peeters, Barend Jan Kroese, Aart Lijs en Peter Beerlage. Aan de wedstrijden werd in totaal door 32 mensen meegespeeld. Dat aantal werd als teleurstellend ervaren.

Allesbehalve teleurstellend was de inbreng van de sponsors. Sponsoring kon op diverse manieren. De 18 holes konden worden gespon- sord, hoofdrolspelers konden worden gesponsord en prijzen konden worden gesponsord. Eén hole-sponsoring werd eruit gelicht: hole 12. Die werd gesponsord door familie en vrienden van oud-voorzitter Cees de Bruin. Vanwege de ziekte binnen zijn familie voelde hij zich nauw betrokken bij de actie. Hij kon aan de opbrengst € 1350 toevoegen. Daardoor kwam het totale bedrag uit op € 10.750.