In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Het damesteam 18 holes van de Golfresidentie dat in de 2e klasse uitkomt in de NGF-competitie heeft ook de tweede wedstrijd glansrijk gewonnen. De dames, onder aanvoering van captain Hilly Knottnerus, rekenden duidelijk af met de tegenstanders uit Havelte. De Drentse dames werden op Fries grondgebied, in Gaasterland, met 19-3 verslagen. Eerder al maakten onze dames korte metten met Harderwold. 

Ook het seniorenteam 18 holes keerde niet ontevreden terug in Dronten. Op de prachtige baan in Hattem versloeg het de Keppelse met 13-9. Het was de eerste echte competitiewedstrijd van het team van captain Hans de Jongh, nadat het eerder een ‘vriendschappelijke’ wedstrijd binnen het competitiekader had gespeeld. De singles leverden voor dit team dat in poule 234 van de 4e klasse uitkomt, een fraaie 9 punten op. Bij de Greensomes kwamen daar, inclusief de bonus, nog vier punten bij.

Minder succesvol was het andere herenteam dat in de 4e klasse 27 holes in poule 62 speelt. Het lukte de Drontenaren niet het team van de Twentsche onder de knie te krijgen. Het verloor met 13-5, maar beleefde wel een ‘leuke dag’, zoals een van de spelers dat formuleerde. Komende vrijdag, 26 april, krijgen zij een herkansing als ze op de baan van de Veluwse in Hoog Soeren tegen De Lage Mors aantreden. Het andere heren seniorenteam speelt 3 mei zijn thuiswedstrijd.