In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Bastiaan Haasnoot (20) vertrekt per 1 mei bij de golfschool Dronten. Hij wordt golfprofessional bij de golfclub Havelte. Zijn contacten met golfbaan The Links Valley in Ermelo houdt hij voorlopig nog aan. Bastiaan maakte carrière in Dronten. Al op jonge leeftijd was hij in de baan te vinden.

Op de baan in het zuidwesten van Drenthe gaat hij lesgeven maar ook meedenken over de uitbreiding van het ledenbestand. Havelte, dat over een mooie, uitdagende 18-holesbaan beschikt, heeft 540 leden; inclusief registratieleden zijn dat er 700. De club had tot nu toe één golfprofessional.

Veel leden van de Golfresidentie bewaren goede herinneringen aan de golfbaan in Havelte. Binnen de NGF-competitie werd er door Dronten relatief vaak gespeeld. Het eerste damesteam speelde er twee jaar geleden de succesvolle finale in de eerste klasse. Daardoor promoveerde het naar de hoofdklasse.

Bastiaan Haasnoot was ooit de jongste PGA-golfpro van Nederland. Hij was 19 toen hij in oktober 2017 met succes zijn opleiding afrondde en als teaching pro aan de slag kon. Samen met Guido Oomkens vormde hij de golfschool Dronten. Hij besteedde in die functie vooral veel aandacht aan de jeugd.

In een interview met het Nationaal Golfmagazine liet Bastiaan in maart nog weten dat hij droomt van deelname aan het KLM Open. Zijn grootste droom evenwel is een toernooi winnen op de Europese Tour. Op dit moment is hij een succesvol deelnemer aan de Monday Tour en gaat hij voor de A-opleiding van de PGA.