In Golfclub
« van 2 »

 

    

GEMOTIVEERD HERENTEAM KAN ZIJN GELUK NIET OP

TEKST HANS DE JONGH | FOTO’S HANS DE JONGH EN AART LIJS

Dronten heeft opnieuw de Ryder Cup gewonnen. Dat is voor de derde keer sinds 2010. Imponeerde het team van captain Jan de Vries op de eerste speeldag al, de tweede en laatste dag deed de Golfresidentie er nog een schepje bovenop. Uiteindelijk werden er van de 24 gespeelde partijen 18 gewonnen van Lelystad. De dames daarentegen moesten hun meerdere erkennen in het team van de golfclub Flevoland. Zij verloren met 10-14 en moesten daarmee hun aanspraak op de Solheim Cup opgeven.

Er waren veel felicitaties en complimenten voor teamcaptain Jan de Vries die met zijn beide assistenten Carl Mulder en Jeroen van Vliet ook in de ogen van de tegenstander een voorbeeldige prestatie had neergezet. Geheel volgens traditie werd Jan aan het einde van de Cup-wedstrijden door zijn makkers in het water gejonast maar hij had voor dit succes graag een nat pak over.

Het verlies van de dames kwam hard aan. Na de eerste speeldag waren er nog redelijke kansen, alhoewel teamcaptain Marijke Prins toen al had gezegd dat het nog geen gelopen race was. Dat de dames uiteindelijk met 10-14 verloren konden ze ook zelf nauwelijks bevatten. “Het is matchplay”, troostte Marijke, “dan blijkt inderdaad dat er nog van alles mogelijk is”. Mariëlle Geraets en Ellen van Hoff waren de enigen die de tweede dag nog punten wisten binnen te slepen.

De Flevolandse gedeputeerde Jan de Reus die de Ryder Cup aan Jan de Vries uitreikte was vol lof over de prestatie van het Drontense herenteam. Hij pleitte ervoor om in provinciaal verband competitiewedstrijden op touw te zetten waarbij alle in Flevoland actieve golfclubs worden betrokken. Als gedeputeerde voor sportzaken wil hij dit initiatief graag promoten.

De teamcaptains complimenteerden het organiserende Lelystad voor de perfecte organisatie. Dronten keek daarbij ook vooruit. Over twee jaar wordt de volgende editie van de Ryder- en Solheim Cup weer hier gespeeld. “Ik hoop”, zei voorzitter George Gerritsen, “dat we dan weer zo’n fantastisch evenement mogen beleven”. Ook Jan de Vries blikte in de toekomst. Hij adviseerde Lelystad nu al vast in training te gaan en op zoek naar jong talent om in 2020 meer tegenstand te bieden.

BIJ DE FOTO’S
Teamcaptain Jan de Vries moet geheel volgens de traditie zijn succes bekopen met een nat pak. Uit handen van gedeputeerde voor sportzaken Jan de Reus ontvangt hij de Ryder Cup. Het damesteam met de zilveren medaille. De heren met hun gouden plak en tenslotte felicitaties voor Jurgen Mulder die als laatste binnenkomende flight  bijdraagt aan het succes van Dronten.