In Golfclub

             

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

De Golfresidentie heeft op de eerste speeldag in de strijd om de Ryder- en Solheim Cup een riante voorsprong opgebouwd. Niettemin zijn de resultaten die zondag worden geboekt bepalend. Tegenstander Lelystad krijgt het bij de singles zeker niet gemakkelijk.

De dames van de Golfresidentie hebben een saldo opgebouwd van 8-4. Zij hebben derhalve nog 4,5 punt nodig om te kunnen winnen. Bij de Cup gaat het om het principe ‘gain and remain’. Dat betekent dat Lelystad genoeg heeft aan 12 winstpunten. Met name de eerste partijen zijn zondagmorgen veelzeggend. “De strijd is zeker nog niet gestreden”, zegt ook teamcaptain Marijke Prins.

De dames wonnen zaterdagmorgen de Four Ball Better Ball met een overtuigende 5-1. De Foursomes die ’s middags werden gespeeld gaven een gelijk resultaat te zien: 3-3. Ook de heren wonnen het Four Ball Better Ball met 5-1. De Foursomes leverden hen 4 winstpunten tegen twee verliespunten op. Ook hier is teamcaptain Jan de Vries op z’n hoede: “De singles moeten nog gespeeld worden”.

De verwachting is dat morgen aan het eind van de middag de uitslag bekend is. Dronten won bij de laatste gelegenheid de Ryder Cup. De heren  willen die prestigieuze beker graag opnieuw mee naar huis nemen. De kristallen Solheim Cup ging vorige keer naar Lelystad. De Lelystadse dames zullen zich ook daarom niet gemakkelijk gewonnen geven.

Op de foto’s: Non playing captain Jan de Vries voert strategisch overleg met zijn belangrijkste adviseur Carl Mulder. De non playing captain bij de dames Marijke Prins met haar assistent Marja Kosterman in de buggy. Op hole 1 krijgen de startende teams tekst en uitleg van de wedstrijdleiding.