In Golfclub

Fruitteler Marco van Daele sponsort voor derde jaar op rij de seniorenwedstrijd

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Een record aantal deelnemers heeft tijdens de ‘kersenwedstrijd’ uit de seniorencompetitie in de buffer gespeeld. Van de 33 deelnemers wist bijna tweederde hun handicap veilig te stellen. Van hen waren er zes die hun exact handicap ook wisten te verbeteren. De ‘kersenwedstrijd’ werd gesponsord door het fruitbedrijf van Marco van Daele van de Van der Hamlaan.

Winnaar Herman Nijhoff, die met 42 Stablefordpunten finishte, zag zijn handicap dalen van 16.6 naar 14.8. Tweede prijswinnaar Jan Mijnders die met 41 punten binnenkwam ging van 29.1 naar 26.6 en derde prijswinnaar George Gerritsen die met 40 punten hole 19 wist te bereiken en met een hcp van 16.5 speelde start de volgende keer met een exact handicap van 15.3.

De nummers 4 en 5, Arthur Vos en Monique Woltjer, kwamen beiden met 39 punten binnen. De hcp van Arthur Vos zakt nu van 20.4 naar 19.2 en die van Monique Woltjer van 20.6 naar 19.4. Opvallend was de longest bij de heren. Die stond als gevolg van een misvatting al op hole 1. Evert van der Poel liet zich daardoor niet uit het veld slaan en zag zijn drive van 250 meter beloond met de 1ste plaats.

Fruitteler Marco van Daele sponsorde voor het derde achtereenvolgende jaar de senioren- competitiewedstrijd met een mooi prijzenpakket waarvoor in het clubhuis een welgemeend applaus opsteeg naast waarderende woorden van de wedstrijdleiding. De fruitteler had voor de sponsoring een superieure kwaliteit kersen geselecteerd naast kersensappen, kersenwijnen, jams etc.

De kersenoogst begon dit jaar een week eerder dan gebruikelijk, terwijl de kersen een week later dan normaal in bloei stonden. De oorzaak daarvan laat zich niet moeilijk raden: het kille voorjaar en de extreem warme start van de zomerperiode zijn daar duidelijk debat aan. Vanwege dat warme weer is de kwaliteit van de kers van een hoog gehalte.

FOTO

Marco van Daele van het gelijknamige fruittelersbedrijf aan de Van der Hamlaan achter zijn vernieuwde kersenkraam.