In Golfclub

‘Hij rolde er in één keer in; Patrick Kosterman had het eerder door dan ik’

TEKST HANS DE JONGH | FOTO BOY ACOSTA

Johan van der Kamp heeft een hole in one geslagen op hole 15. Dat gebeurde zondagmiddag tijdens de HypotheekNet Maandbekerwedstrijd. Het was voor de zevende keer dat op deze hole een hole in one werd geslagen. In het clubhuis is het later op de dag vrolijk gevierd met bubbels. Van de wedstrijdcommissie kreeg Johan een trofee uitgereikt.

Het was Harry van Dijk die in 2005 voor het eerst een hole in one sloeg op 15. Later volgden achtereenvolgens Mieke Ploeger, Marc Jacobs, Guus Krens, Willem Woldhek en Marianne van Maarschalkerweerd. Totaal zijn tot nu toe tijdens wedstrijden zeventien holes in one geslagen op onze baan. Drie jaar geleden gebeurde dat voor het laatst. Toen sloeg Bert Wierda er een op hole 13.

Johan van der Kamp speelde in een flight met Patrick Kosterman en Boy Acosta. “Het liep allemaal niet lekker”, beoordeelde Johan achteraf de situatie. “Ik dacht misschien moet ik iets geks doen”, aldus Johan die op de afslagplaats besloot om een ijzertje 9 te nemen. “De ondergrond is hard en de ballen rollen gewoon door”. Geruime tijd later, nog steeds verbaasd: “Hij rolde er in één keer in, Patrick zag het eigenlijk nog eerder dan ik”.

“Ik had het natuurlijk ook niet verwacht”, aldus Johan. “Ik zag de bal wel in de richting van de pin gaan, maar ik liep al weer naar m’n trolley toen ik Patrick hoorde zeggen dat de bal er in lag. “Eerst geloof je dat niet, maar als je dichterbij komt – de vlag stond in het midden van de green – dan begin je er bijna zelf  in te geloven dat het een hole in one is geworden. Ja, en dan zie je de bal daar liggen. Echt, het is iets heel bijzonders”.

Johan van der Kamp eindigde bij de hogere handicappers in deze vierde Maandbekerwedstrijd op de zesde plaats met 34 Stablefordpunten. Gastspeelster E. Schippers won in deze categorie met 42 punten. Bij de lagere handicappers was het Mariëlle Geraets die als eerste eindigde. Zij sloeg 41 punten bij elkaar en werd ook Golfster van de Maand. Bij de hogere handicappers werd manlief Piet Geraets (40 ptn) tweede en Golfer van de Maand.

FOTO

Johan van der Kamp geloofde pas dat hij een hole in one had geslagen toen hij zijn bal ook daadwerkelijk in het putje zag liggen.