In Golf Residentie Dronten, Golfclub

Iris traint veel in de sportschool en Ed werkt vooral op de baan aan z’n conditie

TEKST HANS DE JONGH | FOTO KWF

Iris Wierda en Ed Visch bereiden zich ieder afzonderlijk voor op de golfmarathon die zaterdag 30 juni in het kader van het Golf4Life evenement op de Golfresidentie wordt gehouden. Hoewel beiden beseffen dat het een loodzware klus wordt stellen ze bij voorbaat al dat opgeven geen optie is.

Dat betekent dat ze tenmninste 105 holes moeten lopen om een nieuw nationaal record te vestigen om geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds. Die aanval op het record, dat in 2013 werd gevestigd, begint op de bijna-langste dag van het jaar bij zonsopgang en eindigt om ongeveer 22.30 uur als de zon ondergaat.

Iris traint vooral in de sportschool en Ed Visch, met vakantie in Florida, bereidt zich zoveel mogelijk op de baan voor op deze slijtageslag. Beiden zijn het erover eens, dat de moeilijkheidsfactor niet primair ligt in het aantal te lopen holes, dan wel in het aantal af te leggen kilometers. Hans Driesman zal de twee met een team fysiotherapeuten bijstaan.

Iris Wierda en Ed Visch hopen dat op die 30ste juni veel leden, al dan niet met invité’s, aan een van de twee benefietwedstrijden meedoen, waarvoor twee arrangementen worden aangeboden. Er kan worden meegespeeld met een 9 holes wedstrijd en/of met een 18 holes wedstrijd. Ook 27 holes lopen is dus mogelijk.

In een e-mail die maandag aan de leden is gestuurd, maar door een storing bij de server niet iedereen bereikte, riep ook golfclubvoorzitter George Gerritsen “uit een prangend hart” op om bij te dragen aan de actie. “Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe groter de opbrengst voor dit ongelooflijk goede doel”.

In de Fore die vrijdag 22 juni verschijnt vertellen Iris en Ed uitgebreid over hun motieven en voorbereiding voor de golfmarathon. Naarmate de 30ste juni dichterbij komt voelen zij ook de spanning oplopen. Anderzijds ervaren ze bij de voorbereidingen en de reacties een enorme drive door de adrenaline die erdoor vrij komt.

FOTO

Een reclameposter van het Koningin Wilhelmina Fonds voor het Golf4Life evenement.