In Clubhuis, Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Hans Kramps is onderscheiden met de Gouden Kikker. Deze publieksprijs van de golfclub werd hem toegekend door Feike Greidanus. Dat gebeurde donderdagavond tijdens de algemene ledenvergadering. Hans Kramps werd met de kikker vooral onderscheiden vanwege zijn vele activiteiten voor het clubhuis.

Hij kreeg de Gouden Kikker als voorzitter van de klusploeg. “Een stille kracht”, noemde Feike Greidanus hem. Hans Kramps was overigens niet zelf bij de uitreiking aanwezig. Feike noemde en roemde met name ook de tuinploeg waarvan Hans lid is die ook verantwoordelijk is voor de natuurstroken langs de holes 5 en 6. George Gerritsen, de voorzitter van de golfclub, sprak van “een geweldige keus”.

De kikker werd voor de achttiende keer uitgereikt. André Hartgring was de eerste die hem kreeg. Vervolgens ging de kikker naar Bram Hauer, Harry Peeters, Siggi Grundmann, Heidi Tets, Koos Aarse, Maartje Bertelink, Femmie Walet, Guus Krens, Ferry Wobma, het duo Marga Bentum en Paul van der Hulst, Ed Visch, Marijke Prins, Hans de Jongh, de redactie van de Fore en Paul Verheijen.

De Gouden Kikker vindt zijn oorsprong in een geraffineerde 1-aprilgrap die werd ‘uitgehaald’ door André Hartgring. Zijn idee om een groot scherm op te richten langs de holes 12 en 13 stuitte op zoveel verzet van de bewoners dat de grap de boeken inging als een zeer geslaagde activiteit.

Daarmee was de basis gelegd voor wat nu een fors uit de kluiten gewassen Gouden Kikker is, maar toen nog bestond uit een klein, goudkleurig kwakertje. De redactie van de Fore! Seasons, het digitale clubmagazine, dook in de geschiedenis van deze boerennachtegaal en bericht daar uitgebreid over in het nummer dat eind juni verschijnt.

Hans Kramps werd op de Golfresidentie eerder onderscheiden met de Speld van Waardering van de Vereniging van Eigenaren. Ook Ingrid Kramps, zijn echtgenote, ontving enkele jaren terug diezelfde huldeblijk.