In Golfclub

Jari Noordhof, de nieuwe Golfer van het Jaar

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Jari Noordhof is Golfer van het Jaar geworden. Dat werd bekendgemaakt tijdens de algemene voorjaarsledenvergadering van de golfclub. Hij volgt met zijn verkiezing Danny de Busser op. Die sleepte de titel drie jaar op rij in de wacht. Jari zelf was niet bij de algemene ledenvergadering aanwezig.

Jari verlaagde zijn handicap in 2018 met een percentage van maar liefst 58,86 van 17.5 naar 7.2. Hij scoorde meerdere overwinningen in meerrondewedstrijden en werd bovendien clubkampioen strokeplay, refereerde Ed Visch als voorzitter van de organiserende regel- en handicapcommissie. Jari liep in 2018 29 qualifyingkaarten.

De aanmoedigingsprijs ging naar Jan Mijnders. De runner-up, die het seniorenkampioenschap van 2018 won, verlaagde zijn handicap met 38,81 procent van 42.0 naar 25.7. In de overweging hem op deze manier te onderscheiden werd er door Ed Visch aan gerefereerd dat hij na een moeilijke periode weer was gaan golfen.

Het bestuur van de golfclub had tenslotte ook een eervolle vermelding. Die ging naar de eveneens afwezige Jeroen Schmeits. Jeroen liep in 2018 het even respectabele als indrukwekkende aantal van 82 kaarten en verlaagde daarmee zijn handicap met een percentage van 26,7 van 20.6 naar 15.1.