In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De dames senioren van de Golfresidentie hebben het NGF-competitieseizoen stuntend geopend. Captain Hilly Knottnerus kan meer dan tevreden zijn over de prestaties van haar team: met een eindstand van maar liefst 20-2 werd tegenstander Harderwold duidelijk gemaakt dat er met Dronten niet te spotten valt. Bij de singles bleek al dat Dronten geen partij was voor deze tegenstander. Nagenoeg het hele team scoorde maximaal en ’s middags werden de Greensomes zelfs voor de volle honderd procent verzilverd.

Ook de senioren Heren die met 27 holes meedoen aan de NGF-competitie kwamen voor het eerst in het veld. Het team van Feike Greidanus dat tegen tegen De Koepel speelde, deelde zowel bij de singles als bij de Foursomes gebroederlijk de punten, waardoor er een eindstand van 9-9 op de borden kwam te staan. “Moeilijke holes”, stelde de captain aan het einde vast. “De greens stonden zo bol als een skippybal. Het was ‘berekoud’ op de baan van de Lage Mors waar de wedstrijd werd gespeeld, met zelfs nog een vlok sneeuw, maar de gastvrije ontvangst en de goede verzorging maakten veel goed.

Het seniorenteam 18 holes dat vrijdag ook voor het eerst speelde, kon de wedstrijd nog als een oefening beschouwen. Dat had te maken met het terugtrekken uit de competitie van een van de ingeschreven teams. De wedstrijd kreeg daardoor een vriendschappelijk karakter. Met slechts drie winstpunten die werden gescoord was teamcaptain Hans de Jongh daar niet rauwig om. “We speelden tegen een sterke ploeg van de GolfVereniging Nederland en hebben dat als een serieuze training ervaren waardoor iedereen ineens weer volop bij de les was”, stelde hij na afloop vast. “Volgende week zal blijken hoe de krachtsverhoudingen echt liggen”.