In Golfclub

Het Heren 3-team met van links naar rechts captain Ed Visch, Andries Visser, Gerard Bosman, Karel Theunissen, Bert Wierda en Eric van der Velden.

TEKST HANS DE JONGH

Het is Dronten 2, het team met captain Jan Haasnoot, zondag gelukt om zijn koppositie in poule H244 van de 4e klasse uit de NGF-competitie te handhaven. Helemaal zonder slag of stoot ging dat niet. Het voelt bovendien de hete adem in de nek van Zwolle. Maar de kans dat de Zwollenaren er met de buit vandoor gaan lijkt niet reëel.

De Drontenaren wonnen hun derde wedstrijd van Heidemeer met 11-7 nadat de dubbels in de ochtenduren een schamele 4-2 hadden opgeleverd. Die winst was vooral te danken aan het koppel Henk Nieuwenhuizen en Jan Haasnoot. Bij de singles werden de punten binnengebracht door Henk Nieuwenhuizen, Jan Haasnoot, René Vos en Hans Driesman. Die laatste schreef zaterdag overigens met 40 Stablefordpunten de Profilewedstrijd nog op zijn naam.

Dronten 1 dat 27 holes speelt en in poule H252 van de vierde klasse uitkomt, heeft halverwege de competitie een belangrijke overwinning geboekt. Tegenstander Old Course Loenen werd met een eindstand van 12-6 duidelijk opzij gezet. Invallers Jeroen van Vliet en Jan de Vries droegen daar substantieel aan bij. Zij dwongen in de Greensomes een gelijkspel af. In de singles waren ze goed voor de volle winst. Het team van captain Bas Maatman staat nu op een gedeelde tweede plek. Het klassement wordt aangevoerd door Hilversum. Dat scoorde de derde overwinning op rij en is nu een serieuze kandidaat om over veertien dagen poulekampioen te worden.

Dronten 3 slaagde er niet in om tegenstander Havelte op de knieën te krijgen. Daarmee werd de tweede nederlaag op rij geleden. Het wordt nu extra moeilijk om in de vierde klasse te blijven. Met Piet Geraets voor de geblesseerde Karel Theunissen verscheen het team nog vol goede moed aan een koude start. De Greensomes eindigden in een voorsprong voor de tegenstander met ‘slechts’ twee punten winst voor Gerard Bosman en Andries Visser en voor de koppels Bert Wierda en Eric van der Velden en Ed Visch en Piet Geraets elk één punt. Het fraaie gelijkspel bij de singles kon daardoor een verlies van 10-8 niet meer voorkomen. Met de drie winstpartijen voor achtereenvolgens Ed Visch met 1 up, Gerard Bosman met 5/3 en Bert Wierda met 1 up was de missie mislukt.

Het Herenteam 36 holes met captain Mark Visch had, evenals het damesteam van captain Mariska van der Hulst, een ‘vrije dag’. Zij waren gastheer en gastvrouw. In het clubhuis werden overuren gedraaid. Voor minimaal zestig dames en heren werd een super-goedverzorgde lunch en diner voorgeschoteld. In de baan was het ook een drukte van belang; het leverde de Golfresidentie veel complimenten op over de kwaliteit van greens en fairways. In het klassement van Heren 36 werd het nog onverwacht spannend doordat De Compagnie, dat tegen De Scherpenbergh speelde, een 6-0 voorsprong uit handen gaf en de wedstrijd uiteindelijk zelfs verloor met 10-8.