In Golfclub

 

TEKST HANS DE JONGH | FOTO THE LINKS VALLEY

De seniorencommissie van onze golfclub gaat een wedstrijd organiseren op de The Links Valley in Ermelo. De Links Valley is een nieuwe, vorig jaar in gebruik genomen baan die een van de meest spraakmakende is van dit moment. Deze baan, die mede wordt geëxploiteerd door Mike en Rianet Woltering, de vroegere eigenaren van de Openbare Golfbaan Dronten, ligt niet alleen op een schitterende locatie op de Veluwe, maar heeft met zijn omkeerbare formule ook een uniek karakter.

De seniorencommissie organiseert de wedstrijd in het kader van haar Committed to Senioren programma dat er ook in voorziet om gezellige tripjes te plannen naar banen in – vooral – de omgeving van Dronten. Eerder werden wedstrijden georganiseerd bij Dorhout Mees in Biddinghuizen en op de shortgolfbaan in Swifterbant. Piet van der Sar van de seniorencommissie: “De Links Valley stond al langer op ons verlanglijstje, maar nu doet zich de bijna ideale situatie voor dat we vanwege de NGF-competitie op donderdag 25 april niet op onze eigen baan kunnen spelen”.

Het karakter van The Links Valley is on-Nederlands. Dat komt tot uiting in de 20 meter grote hoogteverschillen en het omkeerbare karakter van de baan. Het is in feite een negen-holesbaan die je ook in de omgekeerde richting kan lopen. In het bos- en heidegebied waar de baan is gebouwd hebben de eigenaren vroeger veel zand weggehaald waardoor een enorme kuil is ontstaan. In die kuil is in 1978 een vuilbelt gekomen die na sluiting werd afgedekt met folie en een twee meter dikke zandlaag. Rondom de berg is ook een gebied met afgegraven grond en dit vormt een soort vallei die wordt omzoomd door dennenbossen.”

De wedstrijd op The Links Valley wordt op donderdag 25 april overigens niet reversible gespeeld. De ontvangst is vanaf 10.00 uur, de start is vanaf 11.00 uur. Voorafgaande is er voor de deelnemers een ontvangst met koffie/thee met ambachtelijk appelgebak; na afloop is er een luxe bittergarnituur in de brasserie van het fraaie clubhuis dat vanwege zijn architectonische vormgeving en mooie ligging met panoramisch uitzicht op hole 1 ook al on-Nederlands aandoet. De kosten voor deelname bedragen inclusief totaal € 55 per persoon. Wie mee wil spelen kan zich inschrijven in de ProwareGolf wedstrijdkalender, uiteraard onder de datum van 25 april.