In Golfclub

 

 

TEKST HANS DE JONGH

De Profile Trofee 2019 start zaterdag 9 maart en gaat over acht wedstrijden. Voor 5 oktober staat de finale op de kalender. Profile Car & Tyreservice Dronten, het bedrijf van Aart Lijs dat gevestigd is aan De Dommel, sponsort de wedstrijden voor het tweede achtereenvolgende jaar. Het woninginrichtingbedrijf van Gerard Bosman gaat de birdieballen sponsoren.

Behalve de dagprijzen worden ook de overall prijzen gesponsord. Bij de overall prijzen gaat het om waardecheques van vierhonderd euro die in de twee te spelen categorieën te winnen zijn. Aan de Profile Trofee mogen dit jaar behalve invité’s ook andere gasten meespelen. De wedstrijden starten gewoonlijk om 13.00 uur met een shotgun en worden driebal Stableford gespeeld. Inschrijven kan op de gebruikelijke manier via de wedstrijdkalender.

De Profile Trofee krijgt de primeur van enkele nieuwe spelattributen in de baan. Die zijn gesponsord door Centrum Fysiotherapie Dronten. Het gaat daarbij om de longest- en nearyborden en kokers. De kokers zijn nu voorzien van geplastificeerde stickers over de volle lengte waardoor ze ook op grote afstand leesbaar zijn. De borden zijn eveneens gewijzigd; die worden nu in de grond geprikt in plaats van erop gelegd en zijn niet langer voorzien van de aanduiding dames of heren.