In Golfclub

De seniorencommissie met van links naar rechts Hans de Jongh, Arthur Vos, Math Geelen, Tineke van Beijnum, Tineke van den Ende en Piet van der Sar. Marijke Nooter ontbreekt op de foto.

TEKST HANS DE JONGH | FOTO PETER BEERLAGE

De seniorencommissie van de Golfresidentie is door de NGF onderscheiden met het Committed to Senioren. De certificering is een erkenning voor het beleid dat de commissie voert en dat de begrippen sociaal, gezond en fit als kernthema’s heeft. De Golfresidentie werd driekwart jaar geleden ook al onderscheiden, toen met het GEO certificaat. Die onderscheiding door de Golf Environment Organization bevestigde dat het beleid van de Golfresidentie gericht is op een maximale inspanning voor duurzaam beheer en onderhoud van de baan. 

Uit de certificering voor het seniorenbeleid spreekt de belangrijke ambitie om golfers van alle leeftijden zo lang mogelijk te laten deelnemen aan de golfsport door het spelplezier te vergroten, de sociale binding te faciliteren en nieuwe golfers aan te trekken. Golfprofessional Bastiaan Haasnoot en golffysiotherapeut Hans Driesman hebben in belangrijke mate bijgedragen aan dat succes.

Zo’n anderhalf jaar geleden werd samen met het bestuur van de golfclub besloten om een toegewijder seniorenbeleid te voeren. Bestuur en seniorencommissie lieten zich door de NGF voorlichten en gingen aan de slag. Naast de groepsgerichte trainingen die zich op de drivingrange, puttinggreen en de oefenruimte van de fysiotherapeut afspeelden, werden ook buiten Dronten wedstrijden gehouden.

De commissieleden zijn ingenomen met de onderscheiding. “Het Committed is een keurmerk om trots op te zijn”, zegt seniorenvoorman Hans de Jongh. “Het draagt ook bij aan de verplichting om in de toekomst met evenveel elan op de ingeslagen weg verder te gaan”. In het clubhuis komt een schild te hangen dat behoort bij de certificering. De golfclub mag nu ook het Committed logo voeren, zowel op de website als op het briefpapier en andere uitingsvormen.

De seniorencommissie bestaat uit Tineke van Beijnum, Tineke van den Ende, Marijke Nooter, Math Geelen, Piet van der Sar, Arthur Vos en Hans de Jongh.