In Golfclub

Arthur Vos, een van de winnaars van de President’s Trofee

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

De President’s Trofee gaat dit jaar wel door, ondanks de coronamaatregelen, maar in een afgeslankte vorm. Piet van der Sar, organisator en secretaris van de golfclub, zegt dat “we helaas hebben moeten besluiten om de partners van onze vrijwilligers dit jaar niet uit te nodigen voor het traditionele diner”.

De President’s Trofee is een jaarlijkse wedstrijd tussen de vrijwilligers van de vereniging onderling. Aan het slot ervan wordt de trofee uitgereikt aan de winnaar. Daarna biedt het bestuur een etentje aan de vrijwilligers aan waarvoor gewoonlijk ook de partners worden uitgenodigd. Omdat het aantal deelnemers dan te groot wordt om ook de coronamaatregelen nog te handhaven is dat diner geschrapt en krijgen de vrijwilligers na afloop een aangeklede borrel.

Sinds enkele jaren wordt op die dag behalve om de President’s Trofee ook om de Sponsor Cup gespeeld, waarvoor sponsoren en hun partners worden uitgenodigd. “Om dezelfde reden”, legt Piet van der Sar uit, “hebben we daar dit keer ook van moeten afzien. Wij hopen natuurlijk op begrip voor die beslissing, maar hebben de veiligheidsmaatregelen vanwege de coronapandemie zwaarder moeten laten wegen”. De sponsordag wordt nu op een andere manier ingevuld.

De President’s Trofee wordt op zondag 23 augustus gespeeld. De spelvorm is een Vossenjacht tegen de par van de voorzitter. De voorzitter ontvangt die zondag om half 12 zijn gasten en na een kop koffie en een welkomstwoord vertrekken de deelnemers om kwart over 12 met een lunchpakket naar de hole waarop zij starten voor de shotgun die om half een begint. Na afloop is er in het clubhuis dan de prijsuitreiking met een hapje en een drankje.