In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Na een ongekend spannende slotronde is Peter Beerlage winnaar geworden van Mixed Friday 2018. Hij versloeg in de finalewedstrijd zijn twee naaste concurrenten voor de titel en de hoofdprijs met een nipt verschil van een punt. De hoofdprijs bestond naast eeuwige roem uit een professionele golftas die beschikbaar was gesteld door sponsor Daato Services van Angela en Luuk Mulder.

Peter Beerlage ging weliswaar na zes van de zeven gespeelde wedstrijden met 152 punten aan de leiding maar in de slotronde was er nog van alles mogelijk. De verschillen in deze meerronde wedstrijd waarbij het ging om de vier beste resultaten uit zeven wedstrijden waren marginaal. Ad Veringa bezette met 150 punten de tweede plaats en Mart Visser en Arjen van der Meij waren drie en vier met elk 145 punten.

Alles hing dus af van de prestaties in de laatste wedstrijd waarbij het er ook om ging wie over de sterkste zenuwen beschikte. Het gevecht werd op het scherpst van de snede gevoerd en uiteindelijk maakte ‘spreekstalmeester’ Jan de Vries een eind aan alle onzekerheid. Met 152 punten ging de overwinning naar Peter Beerlage. Mart Visser nestelde zich met een punt minder op de tweede plaats en Ad Veringa werd met 150 Stablefordpunten eervol derde.

Mixed Friday 2018 werd uitgeleide gedaan door prachtig weer: de zon scheen nagenoeg de hele wedstrijd en het enkele drupje regen dat viel kon de pret van de bijna zestig deelnemers niet drukken. Toch bleef de Mixed Friday commissie aan het eind van de avond niet geheel tevreden achter. Met uitzondering van de openingswedstrijd bleef het aantal deelnemers dit jaar achter bij de verwachtingen. De commissie gaat de komende maanden daarom op zoek naar attractieve alternatieven.

De ambiance in clubhuis De Vier Seizoenen was er overigens niet minder om. Esther Koolstra liet zich weer van haar beste culinaire kant zien door een perfect Indisch buffet te serveren, terwijl manlief Ronald van Heek de toetsen beroerde van zijn draaitafel. Er waren bloemen voor Angela Mulder en Esther Koolstra terwijl Angela de leden van de commissie bedankte door ieder van hen een kruikje met het bekende Drontens Drupje aan te bieden.

De dagprijzen werden bij de lagere handicappers in de wacht gesleept door Seth Beernink (hcp 5.5) die eerste werd met 38 Stablefordpunten, Herman Dijkhof (13.3) die met 37 punten tweede werd en Andries Visser die derde werd met 35 punten. Bij de hogere hcp’ers won Barend-Jan Kroese (24.4) met een score van 38 punten en werd Martijn Broekmans (23.8) tweede met 37 punten en Clemens Uhlenbeck (24.3) derde met 36 punten. De dagprijzen werden gesponsord door wijnhandel Mitra.