In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De wedstrijdleiding van de seniorencompetitie en die van de VSO-cup hebben gezamenlijk besloten om de wedstrijden die voor donderdag en vrijdag op de kalender staan te cancelen in verband met de voorspelde hittegolf. Met tropische temperaturen van rond de 32 graden Celsius achten zij het onverantwoord om de wedstrijden door te laten gaan.

Het is de tweede keer binnen een maand dat wedstrijden worden gecanceld in verband met een hittegolf. Dat gebeurde eerder op dinsdag 19 juli toen de damescommissie besloot de reguliere competitiewedstrijd niet te laten doorgaan. Zowel toen als nu heeft het RIVM het Nationaal Hitteplan in werking gesteld. Dat voorziet er onder meer in om ouderen en chronisch zieken te beschermen. Lichamelijke inspanning wordt dan afgeraden.

Het KNMI heeft in verband met de verwachte weersituatie woensdag code Geel voor het hele land afgekondigd. Code Geel wil zeggen dat men alert moet zijn. Er is mogelijk kans op gevaarlijk weer, is de boodschap van het KNMI. Code Geel kan 48 uur voordat het weerfenomeen optreedt worden uitgegeven.

De VSO-cup, die wordt gesponsord door het gelijknamige makelaars en taxateursbedrijf,  is een nieuwe competitie van drie wedstrijden over 13 holes. De eerste aflevering daarvan stond al eerder in mei op de kalender maar moest toen worden afgelast in verband met het onstuimige weer en de grote hoeveelheid neerslag die was gevallen.