In Golfclub

Sponsor Christian Voogt wordt op de foto geflankeerd door de winnaars van de wedstrijd. Links Natasja Hoegee en rechts Ria van Miltenburg.

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

De dames hebben zich op de uitslagenlijst van de vierde editie van Mitra’s Maandbekercompetitie van een prominente plek verzekerd. Zowel bij de hoge als de lage handicapcategorie domineerden zij de wedstrijd. Bij de hogere categorie werden bovendien buitenproportionele scores weggezet, een fenomeen dat zich de afgelopen weken bij meer wedstrijden voordeed en vooral wordt toegeschreven aan de uitzonderlijke kwaliteit van de baan.

Winnares van de wedstrijd bij de handicappers van 18.1 tot 54.0 werd Ria van Miltenburg die met maar liefst 49 Stablefordpunten ook de titel Golfster van de Maand veroverde. De tweede plaats in deze categorie was voor Loes Oussoren die maar liefst 43 Stablefordpunten wist te scoren en de derde plaats ging naar Marion Driesman die met 41 punten het zonovergoten terras van De Vier Seizoenen opkwam.

Natasja Hoegee werd met 40 Stablefordpunten winnaar bij de lage handicappers. Simon Rutte werd hier tweede met 38 Stablefordpunten en  Francis Balk derde. Zij wist 37 punten op haar scorelijst te vergaren. Omdat Simon Rutte de prijsuitreiking niet kon bijwonen werd Gerard Bosman uitgeroepen tot Golfer van de Maand. Gerard scoorde 36 Stablefordpunten en werd daarmee vierde in zijn categorie.

De prijzen werden uitgereikt door sponsor Christian Voogt van wijn- en drankenhandel Mitra Dronten. Christian, die vanwege een blessure zelf niet mee kon spelen, sponsorde alle dagprijzen met een fles en een waardebon en liet alle deelnemers bovendien genieten van een verfrissend glas Aperol Spritz dat vanwege zijn oranje kleur voor een feestelijke entourage van de wedstrijd zorgde.