In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Lisa de Busser (hcp 7.8) en Jurgen Mulder (hcp 7.2) verdedigen volgend weekeind hun kampioenstitel Mixed Greensome die zij vorig jaar voor de eerste keer op hun naam wisten te schrijven. Zij hebben zich intussen, samen met een groot aantal andere spelers, ingeschreven voor de wedstrijden die zondag 26 mei worden gespeeld. Het tweetal zegt blij te zijn dat er zich totnutoe al zestien deelnemers hebben aangemeld maar hoopt op minstens een veelvoud ervan.

Het clubkampioenschap Mixed Greensome is een van de vier clubkampioenschappen die voor dit jaar op de wedstrijdkalender staat. De andere drie zijn het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren, het clubkampioenschap matchplay en het clubkampioenschap Greensome dubbel. Het clubkampioenschap Mixed Greensome staat sinds 2017 op de kalender na een hartstochtelijk pleidooi van Marcel de Busser, de vader van Lisa, die in september 2020 onverwacht overleed.

Sindsdien heeft Lisa vier keer het clubkampioenschap op haar naam weten te schrijven. Drie keer samen met haar broer Danny en vorig jaar samen met Jurgen Mulder. Voor Lisa geldt het clubkampioenschap Mixed Greensome als een eerbetoon aan haar vader die als een gepassioneerd speler en voorstander van de wedstrijdvorm de wedstrijdcommissie wist te overreden om het Mixed Greensome aan de kalender toe te voegen.

Ook daarom hoopt Lisa, die het clubkampioenschap samen met Francis Balk en René Vos organiseert, op heel veel deelnemers. In tegenstelling tot andere jaren wordt het clubkampioenschap dit jaar op één dag gespeeld. Zondagmorgen 26 mei om 08.00 uur wordt gestart voor de eerste 18 holes en ’s middags om 13.20 uur begint de tweede ronde. Na afloop is er de feestelijke prijsuitreiking op het terras van De Vier Seizoenen.