In Golfclub
SAMENSTELLING HANS DE JONGH

Het was niet de beste zondag voor de Drontense competitieteams. De verwachte kansen bleven uit waar tegenover staat dat van degradatie tot nu toe ook geen sprake is. De meer dan fraaie cijfers waar het 36-holesteam op de voorlaatste speeldag mee naar huis kwam – het werd in Zeewolde tegen ’t Zelle 13-5 – kunnen niet verhullen dat op de ranglijst slechts de vierde plek wordt ingenomen.

De Drontense dames 27 holes die op ’t Sybrook hun finale van de competitie 2022 speelden tegen het eerste van Hattem zagen hoe de tegenstander het pad naar de Hoofdklasse voor zichzelf plaveide door met 13-5 Dronten aan de kant te schuiven. Vorige week leek Dronten ook mee te mogen dingen naar die promotie maar Hattem had geen zin in concurrentie en zette Dronten op forse achterstand. De Greensomes werden 5-1 verloren en de singles met 8-4 waarbij Mariëlle Geraets en Lisa de Busser de eer wisten te redden.

De dames speelden de competitie met negen vrouwen die allemaal een keer gewonnen of gehalved hebben. “Heel blij”, aldus captain Mariska van der Hulst, “omdat corona en blessures roet in het eten gooiden en we ons doel om in de 1ste klasse te blijven hebben bereikt. Voor onze rookies Lisa de Busser, Monique van Rijn en Ria van Miltenburg fijn om mee te maken”.

Heren 3 dat in Heelsum zijn laatste wedstrijd in de competitie speelde tegen Parc Sandur wist met een 9-9 gelijkspel nog een tweede plek af te dwingen en zag Heelsum promoveren. Voor Heren 2 zat er weinig in het vat dit keer. Nog voordat het aan de lunch kon beginnen stond het al op een 1-5 achterstand. Tegenstander Scherpenberg trok met 11-7 aan het langste eind. Heren 2 zal volgende week in de slotwedstrijd alle zeilen bij moeten zetten om degradatie naar de 4e klasse te voorkomen.

Ook Heren 1 dat de finalewedstrijd tegen Havelte speelde eindigde in mineur. Het team kwam niet tot scoren bij de singles nadat Marcel Vonk en Sander van Rijn nog wel de eer wisten te redden bij de dubbels door de volle twee punten in de knip te steken. Het werd daardoor 16-2. Dronten eindigde niettemin op een veilige derde plek in de ranglijst van de derde klas en zag Ameland promoveren naar de 2e klasse.